U pogonima koji od 2009. godine stoje zatvoreni pokrenut će proizvodnju namještaja. Za prodaju se ne boje, prioritet im je pronaći kvalitetne radnike. Da bi ih privukli, spremni su ponuditi dobre plaće, a ako je potrebno radnicima će platiti i smještaj.

Salon namještaja Bellini iz Livna dosad se bavio samo maloprodajom. Nakon što su tijekom protekle godine u improviziranoj radionici uspješno pokušali proizvesti nekoliko komada namještaja, odlučili su pokrenuti i vlastitu proizvodnju, piše biznisinfo.ba.

– Kupili smo Tvornicu modne odjeće Livno. To je stara tvornica koja je nekoć imala 150 radnika na prostoru od 4.500 kvadratnih metara – potvrdio je za BiznisInfo Miroslav Stanić.

U tvornicu koja je nakon procesa privatizacije prestala s radom ponovno će ući radnici. Bellini će ovdje proizvoditi sjedeće garniture. Očekuju da najveći dio proizvedene robe bude prodan u Hrvatskoj.

– Zbog blizine granice s Republikom Hrvatskom mi smo dosad polovicu robe prodavali u Dalmatinskoj županiji. Druga polovica odnosi se na Hercegovinu. Planiramo da tako bude i s namještajem koji ćemo proizvoditi – kaže Stanić te dodaje kako se ne plaši hoće li moći prodati ono što naprave, najvažnije mu je da su u mogućnosti proizvesti namještaj.

Zbog toga im je najvažnije da osiguraju dovoljan broj radnika. Trenutno ih imaju 11, a ulaskom u proces proizvodnje ovaj broj će se značajno povećati. Svjesni situacije na tržištu, odlučili su radnicima ponuditi uslove koji će ih privući, a spremni su da kojima je to potrebno osigurati i smještaj.

– Raspisali smo oglas za više radnika za poziciju Radnik/Tapetar u proizvodnji namještaja. Za radnike s iskustvom nudimo primanja u iznosu od 1000 KM i zasnivanje stalnog radnog odnosa, a po potrebi i smještaj – kaže Stanić.

biznisinfo.ba/Dnevnik.ba