foto: Quad Atv Experience Livno / Posjet divljim konjima na jednom od izleta - Pročitajte više na: https://bljesak.info/gospodarstvo/turizam/livno-sve-privlacnije-dolaze-radi-divljih-konja-ostaju-radi-prirodnih-ljepota/429919

Kada su dolaskom mehanizacije vlasnici iz okolice Livna odbacili svoje konje, nitko nije mogao zamisliti da će jednoga dana potomci tih konja biti možda i najveći turistički potencijal livanjskog kraja. Konje koje danas viđamo na obroncima Kruga, visoravni iznad Livna, potpuno su divlji, ali opet nekako toliko pitomi da svojom ljepotom privlače goste iz cijele regije, ali i svijeta. Kada divljim konjima dodate prirodne ljepote ovoga kraja, ugodnu klimu i bogate gastronomske specijalitete dobijete turističku atrakciju koja sve više postaje prepoznatljiva širom zemlje.

”Ovo je naš prvi posjet Livnu i prelijepo je, planirali smo ostati tri dana. Posjetili smo divlje konje. Impresivni su, mogli smo im prići i dirati ih. Zbilja predivan trenutak”, kazala je za Bljesak.info Ania, turistkinja iz Poljske koja je s obitelji na proputovanju kroz Bosnu i Hercegovinu.

Nekad dva do tri smještaja, danas na stotine Potencijal divljih konja, kao i ljepote kojima obiluje ovo područje, prije nekoliko godina prepoznala je nekolicina zaljubljenika u svoj rodni kraj, te su ponudama pružili nevjerojatan doživljaj. Zahvaljujući prvenstveno ovim entuzijastima, Grad na Dumanu danas zauzima posebno mjesto u turističkoj ponudi Bosne i Hercegovine.

”Kada smo prije pet godina počinjali ovaj posao s vožnjama do divljih konja, u Livnu je bilo možda dvoje ili troje iznajmljivača smještaja i jedan hotel, danas na Bookingu imate, usudim se reći, stotine iznajmljivača”, govori za Bljesak.info Zvonimir Perković – Zvone, vlasnik turističke agencije Quad Atv Experience Livno.

Svjestan potencijala divljih konja, Zvone je spojio svoje dvije ljubavi – motore i prirodu, te s nekoliko quadova krenuo u avanturu koja traje i danas. Turistima koji posjećuju Livno nudi vožnju do divljih konja. Posjetitelji dolaze cijelu godine, no najviše ih je tijekom ljetnog razdoblja kada u Livno stiže i dijaspora.

Više o ovoj temi pročitajte na portalu bljesak.info