Sinoć je u odličnoj atmosferi i ugodnome društvu, u Đakovu upriličen još jedan Duvanjski advent.

Gradonačelnik Đakova Marin Mandarić na samom početku svečanosti izrazio je svoju dobrodošlicu duvanjskim gostima ne krijući zadovoljstvo što su veze između ova dva prijateljska grada sve čvršće na više razina.
 “Duvanjska književnica Ivana Ćurić kod nas je već dobro poznata, stoga se iskreno zahvaljujem i našem svestranom književniku Mirku Ćuriću na naporu kojeg ulaže promovirajući Đakovo i vežući nas kroz mnoge suradnje unutar i izvan granica RH, kazao je Mandarić.
I duvanjski načelnik Ivan Buntić izrazio je zadovoljstvo organizacijom ovog događaja, dodajući u šali kako je ovo duvanjski a u neku ruku, zbog brojnih Ćurića koji u njemu sudjeluju, i Ćurićki advent. Zajedno s kolegom Mandarićem najavio je održavanje ove manifestacije i u budućnosti.
Okupljenima se obratio i pomoćni biskup Ivan Ćurić kazavši kako ga veseli održavanje lijepoga prijateljstva između ova dva grada.
Voditeljica večeri bila je Sanja Hajduković (rođena Ćurić) koje je zajedno s kolegom Dariom Kusturom počastila okupljene lijepom božićnom pjesmom.
U glazbenome dijelu nastupili su i tamburaši SSŠ Antuna Horvata u Đakovu.
Okupljene je pozdravio i književnik Mirko Ćurić koji je uz pokroviteljstvo prijateljskih gradova, jedan od glavnih organizatora ovoga, već tradicionalnog događaja.
O knjigama “Folirant u razredu” i “Sedmero znatiželjnih” govorile su prof hrvatskoga jezika i književnosti Matea Brajko i Ivana Polovina, obje rođene Ćurić.
Pohvalile su već prepoznatljiv stil pisanja Ivane Ćurić, njezin smisao za humor, specifičnu ikavicu te su složno kazale kako je Ivana već uspješna književnica koju rado čitaju i odrasli i djeca.
Ivana je zahvalila domaćinima na gostoprimstvu, ističući kako se ona i njezina duvanjska ekipa u Đakovu uvijek odlično osjećaju. Zahvalila je i predstavnicima gradskih vlasti na potpori te je izrazila zadovoljstvo bogatom suradnjom koju ima s Mirkom Ćurićem.
U Đakovu je sinoć, nakon njezinoga predstavljanja u Tomislavgradu predstavljena i slavonska kuharica ali i međunarodni i među školski projekt “Božićni kruh mojega kraja” na kojem je sudjelovalo 8 škola iz Hrvatske i BiH a među njima i OŠ fra Mije Čuića iz Bukovice (Tomislavgrad).
Kruh koji su Duvnjaci donijeli ispekla je učiteljica Mila Dodig a  ispred svoje škole u Đakovu ga je predstavila profesorica Marija Bagarić, koja je svojim izlaganjem oduševila okupljene ističući kako je duvanjski kruh ispod sača realno ljepši i bolji od svih ostalih.
Predstavljanju su nazočile i škola iz Vira u Posušju, škola iz Županje te škola iz Vinkovaca.
Druženje se nastavilo na Trgu J. J. Strossmayera gdje su u adventskoj kućici ponuđeni duvanjski proizvodi: Vino, likeri i ukusni kolači koje su za ovu prigodu donijele poznate duvanjske slastičarke Ivanka Antosović, Ivana Jurič i Marija Gabrić koja je za ovu prigodu napravila i dekorativnu tortu s motivima Ivaninih romana.
Tomislavcity