Broj hospitaliziranih u COVID bolnici u Mostaru popeo se na 50, a planira se ponovo aktiviranje COVID odjela u glavnoj zgradi ove zdravstvene ustanove.

Kako je za Pogled.ba rekao ravnatelj prof.dr.sc. Ante Kvesić, stanje je daleko od dobrog i vjerojatno će biti još gore.

– Ne mogu sa sigurnošću tvrditi, ali mislim kako plaćamo cijenu onoga što se događa na skijalištima zadnjih mjesec dana ili čak više. Stvari ponovo izmiču kontroli i bojim se da je još jedno teško razdoblje pred nama – rekao je Kvesić na početku razgovora za Pogled.ba.

Dodaje kako će peti kat glavne zgrade SKB Mostar ponovo biti otvoren za zaražene koronavirusom, a ova odluka se donosi kako bi se smanjio pritisak na COVID bolnicu u središtu Mostara.

– Nemamo drugog izbora. Već imamo skoro 50 zaraženih koji su hospitalizirani i očekujemo da će taj broj biti još veći. Ako želimo sebi i drugima dobro, moramo se pridržavati mjera koje su na snazi. Ono što gledamo zadnjih dana daleko je od toga – ističe Kvesić.

Na pitanje kada će početi cijepljenje zdravstvenih djelatnika cjepivima koje je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić donirao Federaciji, Kvesić nam je rekao kako taj proces počinje sutra ili prekosutra.

– Mi smo dobili nekih 250 doza i počinjemo sa cijepljenjem djelatnika  bolnice. Naravno, prvo će cjepiva dobiti oni koji su u stalnom kontaktu sa pacijentima, a nadamo se kako ćemo uskoro dobiti još doza kako bi svi djelatnici bili zaštićeni od virusa i kako bi mogli normalno obavljati svoj posao – zaključio je Kvesić u izjavi za Pogled.na