Kako je priopćeno iz Općine Kupres, posljednjih godina povećan je broj zahtjeva za smještaj djece u vrtić. Dosadasnji vrtić “Pahuljica” je dotrajao te mu prostori više nisu uvjetni za daljnju brigu oko djece, a uz to nemaju uvjeta za prijem djece jasličke dobi.

Sukladno tome, ovih dana potpisan je i ugovor između načelnika Općine Kupres Zdravka Mioča i direktora firme Mrvelji d.o.o Stipana Mrvelja o izgradnji dječjeg vrtića na zemljištu koje je darovala firma Dolomit d.o.o u Splitskoj ulici.

Ukupno je za prvu fazu osigurano 413.000 KM bez PDV-a za realizaciju projekta zahvaljujući Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan RH, Vladi Federacije i Općini Kupres.

Cilj projekta je zadovoljiti potrebe djece, rane i predškolske dobi, unaprijediti kvalitetu predškolskog odgoja i obrazovanja, te povećati prostorne i tehničke kapacitete kroz izgradnju i opremanje dječjeg vrtića.

Kapacitet vrtića je prilagođen za dvije skupine vrtićke dobi i jednu skupinu jasličke dobi odnosno za ukupno 54-ero djece, javlja Fena.