Darova sedam razdaješ,
Ti, prste desne Očeve,
od vječnog Oca obećan,
Ti puniš usta besjedom!

Danas, na svetkovinu Presvetoga Trojstva u župi sv. Mihovila Arkanđela sakrament svete Potvrde iz ruku mostarsko-duvanjskoga biskupa mons. Petra Palića primilo je 94-ero duvanjskih djevojaka i mladića.

Tijekom homilije, otac biskup je govorio o tumačenju istine Presvetoga Trojstva i tri veličine Božjega djelovanja (vjera u Boga Stvoritelja, Isusa koji nas otkupljuje i Duha Svetoga koji nas posvećuje).

Među ostalim, podsjetio je da svaka molitva u crkvi i svi sakramenti počinju u ime Presvetoga Trojstva. I kada crkvena zvona triput dnevno zazvone, također nas podsjećaju da damo slavu Presvetom Trojstvu i blagoslivljamo jedni druge.

– Primit ćete Duha Svetoga u sakramentu koji je vidljivi znak i koji posreduje milost Duha Svetoga. Primamo Duha Svetoga koji nas upućuje u istinu i ništa ne bismo razumjeli da nema Duha Svetoga. U pozdravnom govoru molili ste da znate u ovom svijetu pomoću Duha Svetoga otkrivati istinu, razlučivati važno od nevažnih stvari te u životu mudro i razborito odlučivati.

Iako se čini da su naše krizme doviđenja crkvi i vjeri – ne dopustite da tako bude, neka vaša krizma bude dobrodošlica Gospodinu u vašem životu, da obdareni njime budete Isusovi svjedoci u današnjem svijetu, kazao je mons. Palić dodavši da će ove godine u Biskupiji biti krizmano oko dvije tisuće krizmanika koji trebaju biti snaga Crkve kako bismo bili Kristovi svjedoci u svijetu.

Kumove krizmanika je podsjetio na njihovu ulogu koju su danas preuzeli, a to je da budu pomoć ovim mladim ljudima – „ne toliko riječima, koliko istinskim i kršćanskim životom“.

I ovu veliku svečanost za našu župu, lijepim pjevanjem uzveličao je veliki župni zbor, a pozdravne i zahvalne riječi uz krizmanike i roditelje, ocu biskupu uputili su župnik fra Slaven Brekalo i gvardijan fra Sretan Ćurčić.

Na koncu, svim našim krizmanicima, njihovim roditeljima, rodbini i kumovima neka je sretan i blagoslovljen ovaj veliki dan sa željom da ih kroz život uvijek prate darovi Duha Svetoga.

Tomislavcity

Uskoro više fotografija.