U restoranima u zgradi institucija BiH, gdje su smješteni Parlament i Vijeće ministara BiH, već duže vrijeme nema mlijeka za kavu, objavio je Dnevni avaz navodeći kako je razlog tome taj što je ponovljen tender za nabavku ovog prehrambenog artikla.

Dosadašnjem dobavljaču ovog proizvoda za potrebe institucija istekao je ugovor pa se čeka završetak javnog natječaja za novog najpovoljnijeg ponuđača mlijeka.

”Ovaj nedostatak u početku je razočarao uposlenike, ljubitelje kave s mlijekom koji su, kada su vidjeli da će nestašica potrajati, saznajemo, počeli nositi od kuće mala pakovanja mlijeka, te kada naruče kavu u bifeu, sada sami dodaju mlijeko. No, gosti koji dođu u restorane u Parlamentu, a htjeli bi baš kavu s mlijekom, snalaze se na druge načine. Tako smo prilikom nedavnog boravka u jednom od tih restorana imali priliku vidjeti da su gosti naručili kolač, a potom su se dosjetili da šlagom s kolača ‘zabijele’ i kafu”, slikovit je Dnevni avaz koji navodi i kako su od jedne od uposlenica kafea doznali da ”sve češće gosti naruče i neki od kolača sa šlagom kako bi šlag iskoristili umjesto mlijeka”.

bljesak.info