Kiseljak je još jednom položio test dobrog domaćina i organizatora, ali i pokazao kako ima veliko srce za svoje sugrađane kojima je pomoć potrebna.

Zajedno s novotravničkom Udrugom “Pront”Općini Kiseljak kao organizatoru uspjelo je animirati te skoro do posljednjeg mjesta popuniti tribine Stadiona hrvatskih branitelja na nogometno-glazbenom spektaklu, susretu humanih zvijezda Hrvatske i BiH i ekipe “Pront”. Igralo se za bolje uvjete 20-ak korisnika Edukacijsko-rehabilitacijskog centra koji već šest godinu pomaže djeci s poteškoćama u razvoju s područja Kiseljaka ali i okolnih općina, sustići u učenju njihove vršnjake.

Sudjelovanjem u ovoj humanitarnoj manifestaciji, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara dao je potporu realizaciji projekta izgradnje i uređenja Centra kojim će se osigurati prikladan prostor korisnicima ustanove, djeci i mladima s poteškoćama u razvoju.

“U Kiseljaku je danas cijela središnja Bosna i to me posebno raduje, vidjeti ovo jedno zajedništvo oko uistinu plemenite ideje, a to je osigurati prikladan prostor djeci koja imaju teškoće u razvoju i koja godinama rade u vrlo skučenom i neprikladnom prostoru. Općina Kiseljaka uz potporu Vlade RH započela je projekt opremanja novog centra, a uz pomoć ovakvih projekata osigurat ćemo vjerujem i nedostajuća sredstva”, kazao je Mladen Mišurić Ramljak, načelnik Općine Kiseljak.

Zadovoljstvo posjećenošću nije krio ni Ivica Džambas, predsjednik Udruge “Pront”.

“Posjećenost ovog događaja u Kiseljaku nadmašila je svaka naša očekivanja. Više od dvije tisuće prodanih ulaznica, oduševljenje posjetitelja i silna pozitivna energija veliki su uspjeh za nas organizatore”, ističe Džambas.

Humane zvijezde Hrvatske i BiH među kojima su bila i velika nogometna imena, glazbenici, političari, glumci, rado su se odazvali i došli u Kiseljak.

“Uvijek se i rado odazivam pozivima na ovakve događaje. Dojmovi iz Kiseljaka su prekrasni”, kaže Ivica Šurjak, legendarni igrač splitskog Hajduka, koji je igrao za ekipu “Pront” na čijem čelu je bio Novotravničanin Martin Banović.

Izbornik ekipe humanih zvijezda bio je Ivica Grlja, a u ekipi mnogi dugogodišnji igrači. Među njima i Goran Vlaović, bivši reprezentativac Hrvatske koji se ovakvim pozivima odaziva punih 15 godina.

“Nisam ni na trenutak dvojio doći ili ne u Kiseljak kao što nisam sumnjao ni u odličnu atmosferu koja me ovdje dočekala. Od nje još nisam stigao ni pogledati s kim igram ni tko mi je protivnik, ali to zaista na ovakvim događajima nije ni važno”, kaže Vlaović s kojim su se rado fotografirale pripadnice ljepšeg spola.

Među njima bile su i kiseljačke mažoretkinje koje su u odorama dočekale goste. Među njima i Branka Tušeka, predsjednika ekipe Humanih zvijezda i Zlatka Matešu, predsjednika Hrvatskom olimpijskog odbora. Budući da je utakmica u Kiseljaka bila 120. koju su Humane zvijezde odigrale, predsjednik NK Kiseljak Pero Pecirep uručio im je dres NK Kiseljak s brojem 120.

Bio je tek početak razmjene darova između gostiju i domaćina, a one najljepše u vidu osmjeha zahvalnosti darovali su im korisnici Edukacijsko-rehabilitacijskog centra koji su s posebnim ushićenjem pratili događaj koji je organiziran baš za njih, kako bi u ljepšem prostoru mogli ostvariti svoje pune potencijale i biti ravnopravni članovi društva.

U glazbenom dijelu programa nastupio je Leo Kazić, pjevač koji je također igrao na utakmici. LDF Kiseljak, kiseljačke mažoretkinje dok se glumac Enis Bešlagić dolaskom u Kiseljak imao priliku osobno uvjeriti da je ovo ugodno mjesto dobrih domaćina, a ne grad obilježen lošim međunacionalnim odnosima. Usprkos takvim izjavama Kiseljak je Bešlagića kao i druge goste dočekao raširenih ruku.

Među onima koji su pratili susret na terenu bili su i mnogi politički predstavnici sa svih razina vlasti. Uz ostale i Lidija Bradara, predsjedateljica Doma naroda Parlamenta FBiH, Zora Dujmović, federalna ministrica kulture i sporta kao i brojni politički predstavnici u Vladi Srednjobosanske županije kao srednjobosanskim općinama.

Grad Busovača

Više fotografija u galeriji.