Na Poljudu su 16. siječnja, u sklopu zimskih priprema, zanimljiv susret HNK Hajduk kontra NK Croacija Zmijavci. Hajduk je pokazao da je dubokoj krizi, dok drugoligaš NK Croatia Zmijavci puca od mladosti, samopouzdanja i kvalitete.

Croatia je vodila do 54. minute kad je Hajduk iz penala izjednačio za konačnih 1:1.

Uz pohvale cjelokupnoj momčadi iz Zmijavaca, u junaka se prometnuo vratar Tomislav Adolf Tomić. Na njegov gol je upućeno je 26 udaraca, skinuo je šest  zicera, a umalo i jedanaesterac.

Prve vratarske korake Tomić je napravio je u RNK Split, u istom klubu je prošao sve uzraste. Učio je od najboljih Zagorac, Bulat, Sabljić.. a najzaslužniji za prepoznavanje talenta bio je trener Vedran Čović. 

Nakon propasti RNK Split mladi vratar odlazi u NK Dugopolje, gdje uglavnom provodi vrijeme rehabilitirajući se nakon ozljeda. Potom odlazi u NK Hrvace, u  3. ligu,  gdje započinje njegova afirmacija i i jedna od najvažnijih uloga u tom klubu.

Zadnjih nekoliko godina neumorno ga vodi i trenira u ogromnome napretku legenda Marino Strmo Yessy, s kojim bi volio, kako kaže Tomić, biti cijelu karijeru.

Prvi vratar je hrvatske reprezentacije Fakulteta DIFA. Sudjelovao je na prvenstvu u Španjolskoj, Kini, a na više međunarodnih turnira dobio nagrade za najboljega vratara.

Vratar Tomić je dokaz upornosti čiji rad dovodi do uspjeha. Stručnjaci mu prognoziraju zavidnu karijeru, koju u svakom slučaju  zaslužuje dosadašnjim radom i zalaganjem, kao i rezultatima.

Ovo je dokaz da “naše dite” može uspjeti iako je dugo bio zanemarivan. Kvaliteta kad-tad iziđe na vrh. S toga se pitamo zašto Hajduk ima loš igrački kadar, pored sjajnih pojedinaca u Dalmaciji, koji ne mogu doći do izražaja.

Zanimljivo da na utakmici Hajduka i Croatie nastupila dva igrača porijeklom iz hajdučkog tomislavgradskog sela Brišnik. Mario Čuić veznjak je Hajduka, a Tomislav Adolf Tomić vratar Croatie.

Nakon utakmice na Poljudu nastala je lokalna zezancija Rujkići – Tomići 1:1 s tim da je kudikamo zadovoljniji Tomić.

Megy M./Foto:press