Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić izjavio je jučer Srni, nakon sastanka predstavnika SNSD-a i HDZ-a BiH u Drvaru, da očekuje skoro formiranje Vlade Hercegbosanske županije i  da će Srbima pripasti tri ministarstva.

On je nakon drugog u nizu sastanaka SNSD-a i HDZ-a u ovoj županiji na kojem se razgovara o formiranju županijske vlasti, rekao da nije bilo riječi o imenima ministara, već da su dogovarane pozicije.

“Mislim da razgovori idu dobro. Vjerujem da smo dogovorili da će SNSD-u pripasti tri ministarska mjesta sa savjetničkim pozicijama i da ćemo osigurati po dubini sve ono što pripada SNSD-u”, dodao je Špirić.

On je dodao da dogovor još nije definitivan, ali da se razvija u dobrom pravcu.

“Obavit ćemo konstatacije sa općinskim odborima SNSD-a koji pripadaju u političkom smislu izbornoj jedinici HBŽ-a, a to su Glamoč, Bosansko Grahovo i Drvar i sa ostalim političkim strankama sa Srpske liste”, naveo je Špirić.

Izrazio uvjerenje da će biti izabrana najreprezanativnija imena koja će moći da odgovore izazovima koji su pred vlašću HBŽ-a u iduće četiri godine.

Prema njegovim riječima uskoro će biti održana Skupština HBŽ-a, na kojoj će biti razmatran proračun, a nakon toga će biti riječi i o imenima u županijskoj Vladi, javlja Srna.