Foto: Zavičajno društvo Zavelim

Poštovani zavičajni prijatelji,

s ponosom vas obavještavamo da su završeni radovi na uređenju i asfaltiranju pristupne ceste prema našem omiljenom izvorištu Močila. Nakon temeljitih priprema, proširenja prometnice, izgradnje parkirnih površina te rješavanja odvodnje kroz postavljanje odvodnih kanala i propusta, jučer je uspješno završena faza asfaltiranja ceste te još predstoje radovi uređenja bankine.

Ovim putem želimo izraziti duboku zahvalnost svima koji su podržali ovaj važan projekt. Posebno se zahvaljujemo 223 pojedinca koji su svojim novčanim prilozima omogućili prikupljanje iznosa od 31.125,00 EUR-a do danas, a podatci o svim uplatama nalaze se stranici Zavičajnog društva Zavelim. Detaljno izviješće o svim provedenim aktivnostima objaviti ćemo nakon završetka ove faze projekta.

No, naša vizija uređenja Močila ne staje na asfaltiranju prometnice. Nastavljamo s aktivnostima kako bismo stvorili prostor u kojem će se svi posjetitelji osjećati dobrodošlo i opušteno. Planiramo daljnje aktivnosti uređenja terena oko izvorišta, unaprijediti opskrbu vodom, te obnoviti kamin i sjenicu. Osim toga, želimo poboljšati staze i zelene površine kako bismo Močila učinili još privlačnijim mjestom za rekreaciju i druženje.

Kako bismo osigurali da naši planovi odražavaju želje i potrebe zajednice, angažirat ćemo arhitekta koji će izraditi konkretni prijedlog uređenja s 3D simulacijom. Taj prijedlog bit će predstavljen svima vama na razmatranje i usuglašavanje prije izrade i prihvaćanja konačnog plana. Sve vaše sugestije i ideje su dobrodošle.

Pozivamo vas da se aktivno uključite u nastavak ovog projekta, bilo kroz donacije, volonterski rad ili širenje informacija o našim aktivnostima. Samo zajedno možemo ostvariti našu viziju uređenog, sigurnog i atraktivnog prostora za sve nas i buduće generacije.

Zahvaljujemo vam na dosadašnjoj podršci i radujemo se nastavku ovog zajedničkog putovanja koje će obogatiti naš zavičaj i pružiti nam svima mjesto za uživanje u prirodi.

S poštovanjem,

Organizacijski odbor za zaštitu i uređenje Močila