Foto: Imocki crnjaci 2.0

Konačno je otkriveno tko stoji iza popularne stranice Imocki crnjaci, a radi se o Hercegovcu.

Kultna stranica koja se sada naziva Imocki 2.0 jer su ne tako davno ostali bez izvorne koja je brojila gotovo 170.000 pratitelja vratila se jača nego ikada.

U dva i pol mjeseca uspjeli su povratiti 23.000 vjernih fanova koji su “gladni” njihovih dosjetki i priča, a najviše ima onih iz imotskog Autopoduzeća – čak 470. Tu su i vicevi o Posušanima, Makaranima, Triljanima, Sinjanima…

No, nitko nije znao tko točno svakodnevnim objavama nasmijava toliki broj ljudi, bilo iz Dalmacije ili Hercegovine, a bome i šire.

Riječ je o 35-godišnjem Josipu Bašiću koji je, gle čuda, porijeklom iz Hercegovine, a u radu stranice pomaže mu njegova bolja polovica, supruga Ivana, rođena u Runovićima.

“Stranica je izrađena 2012. kada sam došao na ideju da stvorim nešto pozitivno za žitelje našeg grada i krajine, kako bih svojim pošalicama popravljao ljudima dan, a istovremeno sam želio da to bude nešto originalno”, otkrio je Josip za Slobodnu Dalmaciju koji dodaje kako je svoju suprugu, tadašnju djevojku osvojio upravo kroz “Imocke crnjake”.

Spoj Hercegovca i Imoćanke svakako je dobitna kombinacija, a Josip koji je jedan od čelnih ljudi imotskoga gradskog Komunalnog društva te stručni specijalist javne uprave kaže da mu je cilj bio da kroz svoje objave oslikava svakodnevni život isprepleten dozom ironije i sarkazma. Itekako je u tome uspio.

Josipova supruga Ivana kazala je kako bi iz svega ovoga jednoga dana mogla proizaći i knjiga.

“Čini mi se da mu je i velika želja da sve te dogodovštine, sve te smiješne razgovore između naših ljudi, taj iskonski narodni humor, jednom ukoriči i donese na svjetlo dana”, rekla je za navedeni medij.