Duvanjska djevojka Ivana Baković očito se ne voli dosađivati. Za nekoga tko je vrlo radišan to nimalo ne čudi. Nakon što je u rujnu završila Ekonomski fakultet u Splitu, smjer računovodstvo i revizija, na kojem je ove akademske godine primila Dekanovu nagradu koja se dodjeljuje najuspješnijim studentima, a potom i Rektorovu nagradu za izvrsnost, Ivana je upisala drugi fakultet u Splitu.

– Upisala sam diplomski studij za forenzične znanosti – smjer financijska računovodstvena forenzika. Nastavila sam u malo drukčijem smjeru, ali je taj smjer vrlo povezan s mojim ranijim studijem. Priznali su mi i dosta ispita s ekonomije, kaže Ivana koja se za taj studiji zainteresirala nakon razgovora s jednom prijateljicom, sadašnjom kolegicom.

Ivana je i na novom faksu zaredala s peticama, ne smeta je ni što se nastava odvija na daljinu, a da je izvrsno organizirana pokazuje i činjenica da je ovih dana počela raditi u UniCredit banci u Tomislavgradu.

– Potpisala sam ugovor na 6 mjeseci, ali se nadam da ću biti primljena u stalni radni odnos. U budućnosti bi voljela napredovati u internoj reviziji, odnosno nadgledati računovodstvo, ističe ova naša mlada sumještanka.

Njezin život, naravno, nisu “samo” knjige, učenje i posao. Kao i svi mladi ljudi, slobodno vrijeme će rado ispuniti druženjem s prijateljima uz kavu.

Čestitamo joj na dosadašnjem uspjehu sa željom da nastavi putem kojim je krenula.

Z.S./Tomislavcity