Nakon zbirki Kroz dolinu očaja i smrti, Svića u noći, te zbirke Apokalipsa, naš zavičajni pisac Ivan Kovačević Galić iz Srđana objavio je svoju četvrtu zbirku pjesama pod nazivom Plamen u suncu. U njoj se nalazi i istoimena pjesma.

PLAMEN U SUNCU

Plamen u suncu
Sanjao sam sestricu Dušicu
U užarenom suncu

Duša ti je pramen boje
Od sada navijek si srce moje

Dajem ti se u svoj sjaj
Uzmi me u zagrljaj

Izgarat ćemo blistat ćemo
Pjesme nove pisat ćemo
Blagoslov imat ćemo

Ja uzet ću plamen tvoj
I priložit ga u sjaj svoj

S mirisom ljubičice
Postat ćemo jedno biće

U vječnom sjaju blistat ćemo
Oca svetog ljubit ćemo
Božanstvo sveto častit ćemo

Ti znaš da sam svoja
Od sad i rumena pjesma tvoja

Zato plamti plamen plameni
S bljeskom sjaja rumeni

Sad potecite rječice
I umilne rečenice

U radosti sve neka buja
S pjevnim glasom svih slavuja

Lepršajte zlatna krila
Uz melodiju harfe, citre i klavira

Mirisat će nam Rajno cvijeće
I prestati nikad neće

Već se Seka nebom hvali
Kako braco nebo slavi

U snu više neću sniti
Već tako mora biti

POGOVOR:

U zbirki poezije “Plamen u Suncu”, Ivan Kovačević Galić nas uvodi u dubine ljudske duše kroz riječi koje odišu emocijom, vjerom i snagom. Kroz svoje stihove, autor nas vodi na putovanje kroz različite emocionalne pejzaže, od radosti do tuge, od nade do očaja, ali uvijek s istinskom vjerom u ljepotu i smisao života.

Pjesme poput “Plamen u Suncu” donose nam osjećaj prisutnosti Božje ljubavi u našim životima, dok nas pjesme poput “Veliki Četvrtak” i “Naša Cvjetna Polja” podsjećaju na duboke duhovne dimenzije ljudskog iskustva.

Autorov izuzetan dar za stvaranje slikovitih slika i korištenje ritma i jezika dodatno obogaćuje ovu zbirku, čineći je dubokom i duboko dirljivom za čitatelja. Svaka pjesma nosi sa sobom svoju vlastitu melodiju, svoj ton, svoju poruku, ali zajedno stvaraju jedinstvenu simfoniju ljudskih osjećaja i duhovnih stremljenja.

“Plamen u Suncu” nije samo zbirka poezije; to je putovanje uma i duše koje nas potiče da dublje razmišljamo o svojoj vjeri, svom životu i svojoj svrsi. Ivan Kovačević Galić nas poziva da se otvorimo ljepoti i tajni života, da pronađemo svjetlost u najmračnijim trenucima i da vjerujemo u snagu ljubavi.

Ova zbirka će zasigurno dotaknuti srca i umove čitatelja i ostaviti ih nadahnutima da se zapute na vlastito putovanje otkrivanja, vjere i ljubavi. Neka nas ove riječi vode i nadahnjuju dok putujemo kroz vlastiti životni labirint, uvijek tražeći plamen u suncu.

Svi koji žele imati najnoviju Kovačevićevu knjigu, mogu se obratiti autoru na broj: 063 862 687.

R.I./Tomislavcity