Još tri utakmice ostale su do kraja kvalifikacija za Euro 2024. Hrvatska nakon poraza od Turske u Osijeku sada mora biti jako oprezna na gostovanju u Cardiffu protiv Walesa. Utakmica počinje večeras u 20:45 uz prijenos na Novoj TV i gol.hr-u, a od 20 sati možete pratiti našu specijalnu emisiju.

Nakon šokantnog gola u sudačkoj nadoknadi u 1. kolu na Poljudu, nadamo se kako Wales više neće raditi probleme Vatrenima. Tada su uzeli bod, a sada žele sva tri. Pobjeda bi Walesu donijela veliku priliku da izbori Euro kroz plasman među prve dvije reprezentacije u grupi.

Hrvatska ne smije izgubiti

Vatrenima je pak dovoljan bod uz dvije pobjede u studenom protiv Latvije i Armenije. Poraz bi Hrvatskoj sasvim zakomplicirao stvari koje smo objasnili u kalkulacijama pred nedjeljni susret. No, vjerujemo kako Wales nema tu snagu te kako će Vatreni bez previše drame otići na Euro u Njemačku.

Dalić radi promjene u prvih 11

Izbornik Zlatko Dalić morat će naći rješenje za problem u napadu. Hrvatska nije postigla gol igrajući bez dosad ključnih igrača poput Perišića i Kramarića, a neće opet biti ni Ivanušeca.

“Nažalost nam fale bitni igrači, Perišiću želim brz oporavak ovim putem. Zatim Kramarić, Petković, Oršić… Ali, ovi koji su tu su odlični i uvijek je Hrvatska imala igrače koji mogu nadomjestiti one kojih nema, a protiv Turske jednostavno nije bilo dobro. Bili smo loši, loši u duelima, kasnili smo, zasluženo smo izgubili i sad protiv Walesa trebamo dobru reakciju”, rekao je Mateo Kovačić uoči susreta.

Priliku su u Osijeku dobili Josip Brekao i Petar Musa. Ne možemo reći kako su dostojno zamijenili udarne napadačke igle Vatrenih, ali nije to ni tako lako.

Gol. hr