Na sastanke tzv. Inicijativnog odbora oporbenih hrvatskih stranaka ne dolazi polovica hrvatskih oporbenih stranaka u HBŽ, jer se ne zna tko stoji iza tzv. Inicijativnog odbora, tim prije jer se na sastanke pozivaju stranke koje su već potpisale sporazum s HDZ BiH oko zajedničkog izlaska na izbore – smatraju u Hrvatskoj listi za Livno.

U priopćenju navode sljedeće:

Hrvatska lista za Livno upoznaje javnost da ne sudjeluje na sastancima koji organizira nekakav Inicijativni odbor hrvatskih oporbenih stranaka HBŽ, jer je Predsjedništvo stranke usvojilo više zaključaka i razradilo strategiju izlaska na Opće izbore, koji će biti održani u listopadu 2018.

Hrvatska lista za Livno na izbore izlazi u koaliciji sa strankama koje baštine slične vrijednosti, a koje se odnose na obitelj, mlade, branitelje i konstitutivnost hrvatskog naroda u cijeloj BiH, a ne samo u pojedinim dijelovima BiH, jer bez Hrvata u Središnjoj Bosni, Posavini i drugim dijelovima BiH, nema opstanka Hrvatima u Livnu, Hercegbosanskoj županiji i Hercegovini.

Hrvatska lista za Livno sa svojim koalicijskim partnerima se bori protiv korupcije i kriminala u javnim poduzećima i institucijama vlasti na svim razinama, a prije svega policiji i pravosuđu, gdje su najviši dužnosnici policije i pravosuđa upleteni u koruptivne i kriminalne radnje, zbog kojih Livno, Hercegbosanska županija i BiH nikada neće krenuti u euroatlantske integracije.

Hrvatska lista za Livno sa svojim koalicijskim partnerima već sada zna koga će podržati za sve više razine vlasti u BiH, kao što znamo da nećemo podržati politiku Dragana Čovića i HDZ BiH, čija je politika raselila branitelje, cijele obitelji, mlade, obrazovane i stručne osobe, a ne srame se govoriti da im je važniji Milorad Dodik od biskupa Komarice.

PREDSJEDNIK HLL-a

Jakov Perković