Kada je u utorak u 14.10 sati policajac zaustavio crni BMW zbog prebrze vožnje u Allacher Straße u Muenchenu, nije ni slutio da se tu krije jedna vrlo zanimljiva priča.

Vozač (31) je naime umjesto dopuštenih 50 km/h vozio 64 km/h na lokaciji gdje se nadzire kontrola brzine, pišu njemački mediji.

Kazna za takav prometni prekršajn po njemačkim zakonima je 15 eura. Kada je policija zatražila vozačku i prometnu dozvolu, ispostavilo se da vozač nema valjane identifikacijske isprave niti vozačku dozvolu.

Vozač bosanskohercegovačkog porijekla vozio je automobil svoje supruge, koja mu je trebala donijeti dokumente. Kada je preko mobitela sa suprugom najednom počeo pričati na hrvatskom jeziku, jedan od nazočnih policijskih službenika, koji je slučajno poznavao naš jezik, naćulio je uši i imao je što za čuti. Vozač je naime svojoj supruzi objašnjavao da mu donese osobne isprave jednoga prijatelja kojemu jako sliči.

Njegova prijevara tu je razotkrivena, a kasnije je priznao da uopće nema vozačku dozvolu koja je valjana u Njemačkoj.

Domišljatog vozača, koji nije uspio prevariti policiju, čeka kazneni postupak zbog vožnje bez vozačke dozvole, prekršajni postupak zbog davanja lažnih osobnih podataka, istraga zbog istekle prometne dozvole i kazna za prebrzu vožnju. Njegovu suprugu također očekuje kazneni postupak jer je automobil dala na korištenje suprugu iako je znala da nema vozačku dozvolu.

 

fenix-magazin.de