Foto: Tomislavcity

Ovih su dana krenuli radovi na uređenju prostora ispod nove tribine gradskog stadiona u Tomislavgradu. Kako je za naš portal izjavio predsjednik HNK Tomislav Ilija Bagarić Lila, projektom je planirana izgradnja dva apartmana s 9 ležajeva.

– Realizacijom ovoga posla dugoročno ćemo klubu osigurati značajne uštede budući da mi danas, za najam stanova igrača i trenera koji dolaze sa strane, godišnje izdvajamo i do 10 tisuća maraka, kaže Ilija Bagarić dodavši da je klub za spomenuti projekt dobio bezuvjetnu potporu općinskog načelnika Ivana Buntića koji je odmah obećao financijsku potporu a potrebni će novac iz proračuna biti osiguran prilikom sljedećeg rebalansa.

“Nakon što završimo ovu fazu nogometnog kompleksa HNK Tomislav, u klubu planiramo rješavati problem grijanja svlačionica i novih apartmana, te postavljanje krova na novoj tribini”, dodaje Bagarić uz pomalo šaljivu, ali ipak ozbiljnu napomenu, da s tim projektima planiraju krenuti dok traje načelnički mandat Ivana Buntića koji već dvije godine staje iza svake njihove ideje i projekta.

Kada već govorimo o našem nogometnom klubu, valja spomenuti da je nakon 13 odigranih kola, Tomislav na 13. mjestu Prve lige FBIH s 13 osvojenih bodova. Iako je sve u znaku broja 13, naši nogometaši su trenutačno izvan zone ispadanja a možda i najzaslužniji za dobre igre u zadnjih nekoliko kola svakako je novi trener prve momčadi Duško Vranešević s kojim smo, također, kratko razgovarali.

Foto: Tomislavcity

Naime, u šest utakmica koliko je na klupi Tomislava, novi je trener ostvario 3 pobjede, 2 poraza i jedan neodlučen ishod.

– Izuzetno sam zadovoljan prijemom na koji sam naišao kako u klubu tako i u gradu. Na svakom koraku osjećam samo dobrodošlicu i topao odnos prema nekome tko je prvi put u Tomislavgradu. Što se, pak, moga posla tiče, odmah sam se uvjerio da nisam pogriješio dolazeći u jedan ozbiljno organiziran klub s jasnim planovima, realno postavljenim ciljevima i odličnom nogometnom infrastrukturom. Sve što planiram jeste ozbiljan rad s ovom talentiranom mladom momčadi sastavljenom od isključivo domaćih igrača. Cilj nam je, naravno, osvojiti dovoljno bodova za ostanak u prvoligaškom društvu za što će nam, ipak trebati dovesti nekoliko iskusnih igrača”, kazao je za naš portal Duško Vranešević, uz napomenu da će o eventualnim pojačanjima moći govoriti nakon što završi polusezona.

Milan Vukadin/Tomislavcity