Foto: HKUD "Fra Jozo Križić" Roško Polje

U organizaciji UHAKUD-a jučer je u Mostaru u domu Herceg Stjepana Kosače održana Državne smotra izvornog folklora Hrvata u BiH na kojoj je HKUD “Fra Jozo Križić” Roško Polje svojim nastupom ostvarilo ogroman uspjeh.

Naime, prema ocjenama stručnog ocjenjivačkog suda delegirani su kao predstavnici Hrvata iz BiH na najvažniju smotru u Hrvata, na Vinkovačke jeseni. “Ovo je za nas ogroman uspjeh i priznanje”, objavljeno je iz društva.

Foto: HKUD “Fra Jozo Križić” Roško Polje

Također, dječja skupina iz Roškog Polja koja je nastupala protekli vikend na Dječjoj državnoj smotri folklora u Rodoču je među četiri najbolje grupe koje su nastupile. Još se nije dobila službena informacija gdje će oni nastupati, ali društvu je jučer priopćeno kako je žiri već u 20 sekundi znao da prolaze, jer se vidi kako su uigrani i složni, uredno obučeni, upjevani i sl.

“Nama se dojmovi još nisu slegli stoga nismo još ni svjesni svega što se izdogađalo za tjedan dana. Sad nam slijedi nastup Dječje skupine 11. srpnja u Tomislavgradu na Danima sv. Nikole Tavelića, potom Roško kulturno ljeto i onda pripreme za Vinkovačke jeseni”, priopćeno je iz HKUD “Fra Jozo Križić” Roško Polje.

HKUD “Fra Jozo Križić” Roško Polje/ Tomislavcity