Foto: PR/ Hercegovačka destilerija potvrdila zlato na međunarodnom Novosadskom sajmu

Hercegovačka destilerija Jelinak još jednom je potvrdila svoju izvrsnost na polju proizvodnje rakije, osvojivši dvije zlatne medalje na 91. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.

Ovaj prestižni događaj, koji slavi 101 godinu postojanja i 91 godinu Međunarodnog poljoprivrednog sajma, ponovno je okupio najbolje proizvođače jakih alkoholnih pića, a destilerija Jelinak iz Rakitna kod Posušja, blistala je među njima, prenosi portal Top Srbija.

U konkurenciji od 258 uzoraka prijavljenih od strane 115 proizvođača, stručno povjerenstvo, predvođeno dr. Brankom Popovićem i eminentnim stručnjacima iz regije, prepoznala je vrhunsku kvalitetu Jelinak loze i Viljamovke.

Ova nagrada dolazi kao potvrda prošlogodišnjeg uspjeha kada je Jelinak također osvojio zlatnu medalju za svoju rakiju od grožđa.

Žarko Romić, vlasnik tvrtke CoTrink doo koja stoji iza brenda Jelinak, nije krio zadovoljstvo.

Ovo priznanje nam puno znači. Potvrđuje naš trud i kvalitetu koju ulažemo u svaki proizvod, izjavio je Romić.

Nastojimo održati visoku razinu kvalitete i vjerujemo da je to jedini ispravan put, kazao je.

Co Trink d.o.o., koji ove godine slavi 30 godina postojanja, postaje prepoznatljiv po svojoj predanosti i kvaliteti u proizvodnji rakija. Proizvodnja u Rakitnu se temelji na novoj opremi i tehnologijama, ali i tradiciji dugoj preko 70 godina.

Naša priča je obiteljska, a svaki korak koji napravimo, od proizvodnje do distribucije, vođen je ljubavlju prema ovom poslu i željom da ponudimo samo najbolje, dodaje Romić.

Izvrsnosti značajno doprinosi i prof.dr. Nermina Spaho sa sarajevskog Poljoprivredno- prehrambenog fakulteta kao stručni suradnik.