U rasplet političke drame unutar HDZ-a BiH Hercegbosanske županije uključio se i sam predsjednik HDZ-a BiH, Dragan Čović. Iako u javno objavljenom izvješću sa 5. sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH koja je održana sinoć u Kupresu nigdje nije spomenuto da se raspravljalo o situaciju u HDZ-u BiH Hercegbosanske županije, čini se da je to bila najbitnija tema i smisao održavanje sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH u Kupresu.

Naime, u svojim zaključcima Predsjedništvo HDZ-a BiH traži od Kluba HDZ-a BiH u Skupštini HBŽ da ODMAH poništi svoje odluke s izvanredne sjednice Skupštine HBŽ i da Klub Hrvata u Skupštini HBŽ mora provoditi odluke koje se donesu i usklade unutar Županijskog odbora HDZ-a BiH Hercegbosanske županije.

U slučaju postupanja suprotnom zaključcima navodi se da će stranačka tijela morati postupati sukladno Statutu HDZ-a BiH i sankcionirati pojedince i organizacije koje sudjeluju u takvim radnjama.

Što je danas urađeno i je li postupljeno po zaključcima Predsjedništva HDZ-a BIH i predsjednika Dragana Čovića?

Urađeno je upravo suprotno. Održana je sjednica novoimenovanih članova Skupštine ŠGD “Hercegbosanske šume” d.o.o. Kupres na kojoj je smijenjen doadašnji Nadzorni odbor i imenovan novi koji je dobio zadatak pripremiti smjenu Uprave Društva, odnosno smjenu Branka Ivkovića.

Hoće li predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović ostati dosljedan odluci koju je potpisao i poduzeti sankcije prema OO HDZ Tomislavgrad, inicijatoru svih ovih promjena ili će i dalje braniti Branka Ivkovića s ciljem zadržavanje kontrole nad Hercegbosanskim šumama, najvećim izvorom novca u ovoj županiji i šire, ostaje za vidjeti.

Tomislavcity