Duvnjski momci družine Mijata Tomića u srcu Zlatne doline bili sudionici na međunarodnom svečanom mimohodu povodom Dana grada Požege

Uz domaćine, Povijesnu postrojbu Trenkovi panduri i brojne druge članove povijesnih postrojbi iz Hrvatske, Njemačke i Češke na ulicama i trgovima u gradu Požegi pozornost su plijenili momci družine Mijata Tomića obučeni u odore.

S ponosom su nosili barjak i predstavljali svoj kraj u živopisnim odorama, a Požežani koje veže porijeklo za Tomislavgrad bili su više nego ponosni na njih kao i svi oni drugi koji su rodom iz bližih krajeva u tom bijelu Bosne i Hercegovine, Kupresa, Posušja Šuice, Širokog Brijega, Rakitna ….

Mićo Čuić, Džon Ćurčić i Ivan Vukadin nakon svečanog dijela, mimohoda i postrojavanja imali su čast što ih je došla pozdraviti požeško-slavonska županica Antonija Jozić, koja je bila dugogodišnja gradonačelnica Pleternice. Duži niz godina županicu Jozić i Tomislavgrad veže prijateljstvo i suradnja na zajedničkom EU projektu kao i slobodno se može reći i prijateljstvo s članovima družine koje je 2019. godine u tadašnjoj ulozi gradonačelnice Pleternice ugostila u Gradskoj vijećnici.

Ugodan susret i zajedničko fotografiranje momaka iz Tomislavgrada bilo je i s požeškim gradonačelnikom prof.dr.sc. Željkom Glavićem i njegovim zamjenikom prof.dr.sc. Borislavom Miličevićem koji su im zahvalili na dolasku i poželjeli ugodan boravak u gradu Požegi.

Do nekog novog susreta u nekoj drugoj prigodi bio je zajednički zaključak Miće, Džona i Ivana koji su pozvali županicu, gradonačelnika Požege i njegovog zamjenika u Tomislavgrad. Različite prigode postoje, a termini se uvijek mogu uskladiti.

Dražen Krstanović