Foto: Screenshot

Hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman okomio se na Željka Komšića te ga nazvao uhljebom i uzurpatorom hrvatskog naroda.

Željko Komšić je uhljeb i uzurpator prava hrvatskog naroda u BiH, a hrvatski premijer Andrej Plenković postupio je državnički jer se s njime nije htio sastati prilikom posjeta Sarajevu, poručio je u srijedu hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman.

“Komšiću nije stalo apsolutno ni do čega osim do vlastitoga ugodnog mjesta. Komšić je tipični primjer jednog uhljeba, uzurpatora na štetu hrvatskog naroda u BiH”, kazao je Grlić Radman novinarima prije sastanka vladajuće koalicije.

“On bi trebao imati toliko morala i upitati se kako može dozvoliti sebi da bude uzurpator mjesta koje mu ne pripada”, poručio je Grlić Radman, dodavši da se za europsku perspektivu BiH bori Plenković i hrvatska vlada, dok Komšić “još uvijek živi u starim obrascima upravljanja bivše države i nije mu stalo do europske perspektive”.

Plenković, predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen i i nizozemski premijer Mark Rutte zajednički su posjetili BiH kako bi potaknuli političare u toj zemlji na provedbu reformi nužnih za odluku Europskog vijeća u ožujku o otvaranju pristupnih pregovora s BiH.

Von der Leyen i Rutte sastali su se s članovima predsjedništva BiH u utorak, ali u sjedištu državnog vrha nije bilo predsjednika hrvatske vlade koji se ne želi sastajati sa Željkom Komšićem jer je izabran glasovima Bošnjaka, a ne Hrvata koje bi trebao predstavljati.

Hina