Agencija za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH uvela je mogućnost da građani BiH mogu provjeriti svoje novčane kazne online.

Na web stranici www.iddeea.gov.ba, koja u srijedu u poslijepodnevnim satima nije funkcionirala, građani mogu pristupiti informacijama o statusu svojih novčanih kazni koje su unesene u Evidenciju o registru novčanih kazni i prekršajnoj evidenciji.

Podatke najprije mora unijeti nadležno tijelo za provođenje prekršajnog postupka i izvršenje prekršajnih sankcija.

Ukoliko građani žele detaljnije informacije o neplaćenim novčanim kaznama ili drugim podacima iz registra novčanih kazni i prekršajnoj evidenciji potrebno je da se obrate nadležnim tijelima ili Agenciji pisanim putem u skladu s važećim propisima.

Na web-stranici se nalazi i Uputstvo o načinu pristupa informacijama.

Informacija dobivena elektronskim putem iz registra novčanih kazni i prekršajnoj evidenciji čine sljedeće informacije – iznos neplaćenih novčanih kazni (ukupan iznos svih neplaćenih novčanih kazni, kazneni bodovi (broj kaznenih bodova), broj novčanih kazni po statusima (npr. prekoračen rok za plaćanje: 0, plaćen: 0 i sl) i pregledano (vrijeme u kojem je izvršen pregled).

Foto: Jabuka.tv

Jabuka.tv/IDDEEA