Nakon 50 godina zajedničkog života, bračne zavjete, svetom misom zahvalnicom u Freiburgu su obnovili Ljuba i Veselko Sliško.

Uz đakona Ivicu Viskovića, misu je predvodio vlč. Veselko Župarić. Svojih “prvih” 50 godina proslavili su uz obitelj i prijatelje.

Ljuba i Veselko vjenčali su se 7.2.1968. u župnoj crkvi Presvetog Srca Isusova u Kongori kraj Tomislavgrada. Vjenčao ih je tadašnji župnik fra Miroljub Skoko.

– Do braka se nekad više držalo nego danas. Brak je život u ljubavi i poštivanju, a isto tako u upoznavanju jedan drugoga i to tijekom cijeloga života. Djeca odu svojim putem, svatko ima svoju obitelj, ali ti ostaješ uz njega i on uz tebe. Što smo dulje zajedno, mi smo potrebniji jedan drugome – rekla je Ljuba.

Ljuba i Veselko imaju petero djece, tri kćeri (Mara, Mila i Ivana) i dvojicu sinova (Mijo i Stipe). Oni su im podarili petero unučadi: Maximiliana, Stipu, Eliasa, Samuela i Maru.

Ljuba i Veselko su svoj rodni kraj napustili odmah nakon vjenčanja 1968. godine. Htjeli su bolji život. Prvo su otišli u Slavoniju, u Čepin gdje im je rođeno prvo dijete, sin Mijo. No, nisu se dugo zadržali.

Godine 1972. došli su u Freiburg i tu počeli svoj novi život. U Freiburgu žive i danas u veselju i radosti s djecom i unučadi, piše fenix-magazin.

Kakav im je bio život i  zašto se nisu vratili u domovinu po odlasku u mirovinu, pročitajte u tiskanom izdanju Fenix Magazina za mjesec ožujak…

Fenix-magazin/MD/Blago Džajkić

 

Čestitamo! Želimo im puno zdravlja i godina zajedničkoga života!