Danas, 8. prosinca, skupina učenika i djelatnika OŠ fra Mije Čuića iz Bukovice posjetila je Dom za starije osobe u Tomislavgradu. Dio je to Genesis projekta: Servisno učenje u umjetnosti.
Prigodnim igrokazom „Bakine priče“, u izvedbi učenika šestog i osmog razreda, uprizorena je aktualna zbilja prožeta nostalgijom za minulim vremenima.

Doživljaj je bio prava razmjena osmijeha dok se pričalo o „sicanju križića“, igri “prstena“ te dječjoj igri „pitonjaka“, a sve to popraćeno napjevima stare uspavanke „Buba – nina“ i narodnog bećarca. Posebno je odzvonio onaj završni „Iđe Božić iđu moje brige – ko će sada u pratarske knjige“.

Ovom, kao i prethodnom suradnjom s ustanovama u lokalnoj zajednici, ostvaren je zacrtani cilj – izgradnja i opremanje dječjeg igrališta. Suradnja s voditeljima Genesis projekta tekla je glatko i učinkovito, a učenici su uistinu naučili puno o filmskoj i scenskoj kulturi, narodnoj baštini i zadivili primjenom naučenog. U završnici će biti prikazan filmski zapis o tijeku cijelog projekta kao učenički ostvaraj.

Sve ovo lijepo se ukomponiralo u adventsko vrijeme pa su učenici slatkišima iz svojih čizmica darovali bake i djedove pokazavši kako je zahvalnost lijepa i potrebita, sve nas čini boljim ljudima.

Iva Bagarić/Tomislavcity

Foto: Marija Ćurić/Tomislavcity