“Ja sam uskrsnuće i život: tko u mene vjeruje, ako i umre, živjet će. I tko god živi i vjeruje u mene, neće umrijeti nikada. Vjeruješ li ovo?”

Povodom obilježavanje utemeljenja 29. obljetnice HVO-a i 16. obljetnice 1. pješačke gardijske pukovnije Oružanih snaga BiH danas su ispred spomen obilježja u Tomislavgradu položeni vijenci i zapaljene svijeće. Uz predstavnike braniteljski udruga, vijence su položili i predstavnici svih razina vlasti u BiH, a prigodnu molitvu izrekao je vojni kapelan fra Mario Ostojić koji je potom u duvanjskoj spomen-bazilici predslavio sveto misno slavlje za sve poginule i nestale hrvatske branitelje, pripadnike Oružanih snaga.

– Žrtva naših branitelja neće biti uzaludna jedino ako bude plodova u nama, a to su mir i opraštanje, kazao je fra Mario. Između ostaloga, istaknuo je da je sveta misa najveća molitva kojom možemo zahvaliti za svo dobro koje je Bog učinio preko naših branitelja. Dodao je da su ove godine, zbog aktualne pandemije, izostale druge aktivnosti ovoga obilježavanja, ali su ostale one najbitnije, molitva i sveta misa, te da onima kojima je stalo neće biti žao što nema ostalih sadržaja kao što je mimohod.

Z.S./Tomislavcity