U povodu obilježavanja 28. obljetnice stradanja branitelja i civila Vukovara i Škabrnje, večeras je na Trgu dr. Franje Tuđmana u Tomislavgradu upriličeno paljenje svijeća uz prigodnu molitvu koju je i izrekao duvanjski župnik fra Slaven Brekalo.

I upravo kada je župnik počeo molitvu na trenutak je jače zapuhao vjetar porušivši tek nekoliko lampiona. Znakovit je to bio trenutak jer vjetar je simbol prisutnosti Duha Svetoga. Potvrdi mi to i župnik fra Slaven po završetku molitve.

Hvala Bogu da je naša molitva bila blagoslovljena, da smo se u srcu i duši iskreno pomolili za sve one koji prije nas preseliše u Vječnu Domovinu. Ovom molitvom smo ujedno zahvalili našim braniteljima za podnesenu žrtvu kojom nam darovaše slobodu, ali i molili za blagoslov našega naroda. Lijepo je bilo sudjelovati u zajedničkoj molitvi koja je okupila znatan broj naših sumještana, kako djece tako i odraslih.

Organizatori večerašnjega odavanja počasti vukovarskim i škabrnjskim žrtvama, palima za slobodu hrvatskoga naroda, bili su: Općina Tomislavgrad, udruge proistekle iz Domovinskog rata, Frama Tomislavgrad i Matica hrvatska Tomislavgrad.

Ovomu dodajmo da je u Vukovar za Dan sjećanja na žrtvu Vukovara organiziranim prijevozom iz Tomislavgrada otputovalo oko 60 naših sumještana, uglavnom branitelja i njihovih obitelji.

Više fotografija u galeriji.

Z.S./ Tomislavcity