Tradicionalnim Božićnim koncertom u duvanjskoj bazilici večeras je završen višednevni program duhovno-kulturne manifestacije Božiću u susret, a koji organiziraju tomislavgradska općina, Franjevački samostan i Kulturno-informativni centar Tomislavgrad.

Ovu hladnu duvanjsku večer svojim lijepim, skladnim i toplim božićnim napjevima grijali su naši župni i filijalni zborovi kojima ravnaju Pere Tokić i č.s. Anđela Pervan, kao i glazbena sekcija tomislavgradskih Framaša koje vodi Iva Višić.

Kroz njihove izvedbe tradicionalnih i drugih božićnih pjesama na orguljama ih je pratila Ines Radoš, a na flautama Ivana Bagarić i Andrea Leutar.

Koncert, koji je trajao više od sat vremena, otvorili su zajedničkom pjesmom Radujte se narodi. Potom je nastupio filijalni zbor sv. Stjepana Stipanići (Svijetla nebesa, Anđele radosti, Tri kralja jahaju).

Glazbena sekcija Franjevačke mladeži Tomislavgrad izvela je također tri pjesme (Tiha noć, Rodio se Bog i Čovjek te Mar’s Boy Child).

Izvrstan nastup imao je i ove godine Ansambl Lux Pacis koji djeluje u sklopu velikog Župnog zbora sv. Nikola Tavelić (Poslušajte svi sada, Veseli se Majko Božja, Preveliku radost navišćujem Vama).

Srca su pogotovo razgalili nastupi onih najmlađih. Naime, članovi maloga Župnog zbora sv. Nikola Tavelić, kojim ravna č.s. Anđela Pervan, otpjevali su pjesme Hej pastiri i Božićna zvona, a ogromni pljesak zaslužili su zajedničkom izvedbom pjesme Mali Isuse sretan rođendan u kojoj su im se pridružile neke mame i tate.

Veliki župni zbor sv. Nikole Tavelića također nas je počastio s tri izvedbe: U to vrijeme godišta, Vjerovanje i Spavaj mali Božiću.

Koncert je završio još jednim izlaskom Velikoga župnog zbora sv. Nikola Tavelića koji je zajedno s ostalim sudionicima i publikom otpjevao Narodi nam se.

 

Program je vodila Dražana Šola zaželjevši svima blagoslovljenu novu godinu.

Na koncu, zahvaljujemo našim zborovima i Framašima na ovoj lijepoj glazbenoj večeri, a možemo reći i molitvi jer kako bi rekao sv Augustin: “Tko pjeva dvostruko moli.”

Zora Stanić/Tomislavcity