U organizaciji Lovačke udruge Orlov kuk iz Tomislavgrada, u svadbenome salonu Lovre u Bukovici, sinoć je održana Četvrta lovačka večer. Puna dvorana, odlična organizacija i atmosfera riječi su kojima bi ukratko mogli opisati ovu lovačku večer na kojoj se, prema riječima organizatora, okupilo skoro pet stotina uzvanika, iz naše, ali i drugih općina u BiH.

Na samome početku večeri nazočne je pozdravio dr. sc. Mate Buntić, predsjednik LU Orlov kuk, koji se zahvalio svima na dolasku ali i sponzorima koji su pomogli u organizaciji jedne ove lovačke večeri koja iz godine u godinu okuplja sve više uzvanika. Zaslužnima za doprinos razvoju i unapređenje lovstva i zaštite prirode potom je uručio zahvalnice Lovačkoga saveza Herceg-Bosne.

Iako su ovakve večeri prigoda za  dodjelu diploma o položenom lovačkom ispitu novim članovima društva, zbog proceduralnih pogreški u Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva iste nisu mogle biti dodijeljene na ovoj večeri, nego će biti uručene naknadno.

Okupljene su pozdravili i općinski načelnik Ivan Vukadin, te u ime Lovačkoga saveza Herceg-Bosne predsjednik Slavko Marin koji je naglasio da ovaj savez broji oko deset tisuća članova (lovaca) u BiH, ne skrivajući zadovoljstvo zbog odličnih rezultata saveza i njegovih članica koje baštine tradiciju i običaje hrvatskoga naroda u BiH. Naravno, izrekao je i pohvale radu domaćina – LD Orlov kuk.

Okupljene je kratko pozdravio i fra Jozo Radoš Đoka, župnik u Rošku Polju i voditelj DHU Kap ljubavi koji je predvodio i molitvu prije same večere.

Za odlično raspoloženje pobrinuli su se članovi glazbene skupine Drago & Dejo a voditelj je i ove godine bio poznati novinar Radio Splita Denis Šabić.

Uz najpoznatijeg duvanjskoga guslara Jozu Radoša Marića i duvanjske gangašice, nastupile su i članice HKUD Crvenice, koje su ujedno prodavale i kupone za bogatu tombolu od 95 vrijednih nagrada, između kojih je najviše zanimanja privuklo sedam lovačkih pušaka.

Završetkom nagradne tombole nastavljeno je slavlje uz pjesmu i odlično raspoloženje, kakvo je bilo i cijelu ovu večer.

Organizatorima čestitamo na odličnoj organizaciji cijeloga događaja.

mandnino-selo.com

Više fotografija na mandino-selo.com.