Općinski načelnik Ivan Buntić danas je u službeni posjet primio federalnog ministra raseljenih osoba i izbjeglica Nerina Dizdara sa suradnicima.

Načelnik je zahvalio ministru Dizdaru na dolasku u Tomislavgrad, naglasivši dobru dosadašnju suradnju s Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica za koju se nada da će se i dalje nastaviti budući da je općina Tomislavgrad prostorno velika, a samim time su i potrebe različite te je pomoć s viših razina vlasti neophodna pogotovo kada su u pitanju veliki projekti.

Općina Tomislavgrad je i ove godine s više infrastrukturnih projekata aplicirala na javne pozive mjerodavnoga ministarstva, gdje se posebno ističe projekt naselja Bobara koji se radi u fazama te je svaka financijska potpora koja stigne iz Federacije dobrodošla kako bi se na uspješan način realizirale planirane aktivnosti.

Foto: Općina Tomislavgrad

Ministar Dizdar izrazio je zadovoljstvo da Općina Tomislavgrad ima već pripremljene kvalitetne projekte koji su od velike važnosti za povratničku populaciju i poboljšanje kvalitete života istih u Tomislavgradu te je najavio da će resorno ministarstvo i dalje, sukladno financijskim mogućnostima, pomagati ovakve projekte koji su zdrava osnova ne samo za razvoj povratničke populacije, nego i cijele općine Tomislavgrad.

Nakon održanog sastanka u Uredu načelnika kojemu su nazočili i zastupnici u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, Petar Galić i Drago Stanić, općinsko i izaslanstvo Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, posjetilo je naselje Bobara.

Općina Tomislavgrad