U radnom posjetu Općini Tomislavgrad danas je boravio federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić koji se susreo s općinskim načelnikom Ivanom Buntićem.

“Važno je spomenuti i kako je ovo prvi ministar koji je posjetio Općinu Tomislavgrad, a znamo da je Tomislavgrad po proizvodnji mlijeka,  uzgoju muznih grla te uzgoju po principu krava – tele jedna od prvih u Federaciji. Jedna od tema ovoga sastanka bila je i  pročišćavanje otpadnih voda – projekt koji je pri završetku. Vlada Federacije je dobrim dijelom pomogla izgradnju pročistača tako da je Ministarstvo imalo jako veliku ulogu.

Druga tema bila je strategija poljoprivrede koja se priprema i da vidimo što ona donosi  poljoprivrednim proizvođačima. O tomu imamo različite informacije s terena, a treća tema je samo stanje poljoprivrede u cijeloj HBŽ, osobito u Tomislavgradu.” – rekao je načelnik Buntić.

Ministar Hrnjić je ovom prigodom želio i obići postrojenje za pročišćavanje otpadnih voda u Tomislavgradu.

“Želimo i dalje ulagati u takve projekte u FBiH. Sigurno će ići preko kreditne linije odnosno Svjetske banke, ali će Ministarstvo realizirati te projekte. Želim vidjeti rezultate – što je do sada urađeno i jesmo li negdje griješili i što možemo popraviti tako da i u drugim gradovima i općinama postignemo ovakve rezultate kao u Tomislavgradu.” – izjavio je ministar Hrnjić.

Ministar ističe i kako je važno obilaziti teren i saslušati poljoprivrednike jer je puno rješivih problema koji se s njima mogu iskomunicirati.

“Meni kao ministru je važno da se ne otuđimo od ljudi, ipak određujemo njihovu sudbinu, a ako nisam tu na terenu i ako ne vidim kako ti ljudi žive i rade onda mislim da neću moći ni dobro donositi odluke koje su njima u korist.”

Dodajmo da su spomenutom sastanku nazočili i predsjednik Općinskoga vijeća Tomislavgrad Ilija Papić te Petar Galić, za zastupnik u federalnome parlamentu.

U sklopu posjeta ministar je posjetio pogon za pročišćavanje otpadnih voda u Tomislavgradu, farmu muznih krava u Mrkodolu i farmu muznih koza „Studena“.

Radio Tomislavgrad/Tomislavcity/Općina Tomislavgrad