Ostao je Kovač čvrst i nepokolebljiv na svom putu, dosljedan svojoj viziji, pa u utorak dočekao još jednu nagradu, veličanstven trijumf u Londonu.

Niko Kovač svašta je pretrpio od 13. travnja 2018. godine do danas, od dana kada je preuzeo klupu Bayerna. Sumnje, kritike, pa čak i uvrede navijača na društvenim mrežama. Oni najgrublji među njima više su puta tražili njegovu smjenu, a vjerujemo da su mu najteže padale teške riječi izvršnog direktora kluba Karla-Heinza Rummeniggea.

Taj je gospodin znao žestoko udariti po hrvatskom strategu, a osobito je bio glasan kada je Bayern poražen u osmini finala Lige prvaka od Liverpoola, kluba koji će poslije osvojiti naslov prvaka Europe. Srećom po Niku, predsjednik Bayerna Uli Hoeneß čuvao mu je leđa, a i Niko se nije dao smesti te je ostao gluh na sve te silne primjedbe, počevši od onih da nema povjerenje momčadi i da griješi pri taktičkim odlukama. Ostao je čvrst i nepokolebljiv na svom putu, dosljedan svojoj viziji, pa je sinoć dočekao još jednu nagradu, veličanstven trijumf u Londonu. Razbio je europskoga doprvaka sa 7:2 na gostovanju, a osobitu mu je satisfakciju pružio Serge Gnabry, koji se u mrežu Tottenhama potpisao četiri puta.

 

– Ispisali smo povijest! Pa to je nevjerojatno što smo mi danas ovdje doživjeli. Uživajmo zajedno u večeri, ne događa se često da se slavi sa 7:2 u Ligi prvaka, i to kod protivnika iz Premier lige na njegovu veličanstvenom stadionu. Velik stadion, velika utakmica, velik dan, povijesni dan za Bayern – ushićeno je klicao Rummenigge, dok se Niko sa strane zadovoljno smješkao. A jutros još ljepša slika na Twitteru, na istoj onoj društvenoj mreži na kojoj su gnjevni donedavno pozivali na Kovačevu smjenu. Napokon su na štih došli oni koji su u njega vjerovali, pa pročitajte u nastavku neke komentare koje je svakako valjalo izdvojiti:

– Može tko hoće u svakoj objavi ponavljati da je Kovač budala ili idiot, ali čini se da igrači žele igrati pod njegovim vodstvom. Nema drugog objašnjenja za ovako dobre izvedbe i sjajno raspoloženje. Primite to na znanje.

– Bayern je prepolovio Tottenham uz Kovačevu taktiku. Sjajno je odradio svoj posao, donosio odgovarajuće odluke, a to je mogao jer mu je Salihamidžić dao takav kadar. Hejteri i mediji na aparatima.

– Gdje su sada samproglašeni eksperti koji su do jučer tražili da se Kovač smijeni i dovede Pochettino? Jesu li zauzeti brisanjem svojih tvitova?

Vecernji.hr