Epidemiološka situacija u našoj općini posljednjih mjesec i pol dana kontinuirano je nepovoljna. U tomislavgradskom Domu zdravlja svakodnevno se vrši oko 30 do 40 testiranja, a od toga ih bude oko 50%, pa i više pozitivnih na koronavirus, potvrdila je za Radio Tomislavgrad dr. Ivanka Živković, ravnateljica ove ustanove.

U COVID ambulanti, koja radi punim kapacitetom, dnevno se obavi oko 50 pregleda i opservacija COVID bolesnika sa srednje teškom kliničkom slikom, kojima je potrebna potporna terapija kisikom i antibiotska terapija.

Primjetno je i da se u posljednje vrijeme povećava broj pacijenata s težom kliničkom slikom, o čemu govori i podatak da se jedan ili dva pacijenta dnevno upute na COVID odjele u Livno ili Mostar, kazala je dr. Živković, dodavši da unatoč činjenici da je i među medicinskim osobljem povremeno bilo, a i trenutno ima zaraženih koji su u izolaciji, svi odjeli Doma zdravlja rade i pacijentima se pružaju potrebne usluge.

Da je situacija s pandemijom u HBŽ-u vrlo nepovoljna potvrđuju brojke koje kažu da je zaključno s jučerašnjim danom u HBŽ-u bilo 577 COVID pozitivnih osoba. Od toga je 328 iz Livna, 165 iz Tomislavgrada, 59 iz Drvara, 6 iz Kupresa i 19 iz Glamoča, potvrđeno nam je iz Zavoda za javno zdravstvo HBŽ.

Radio Tomislavgrad/Tomislavcity