Duvanjski glazbenik, basist u grupi „Brig“ i berdaš u Tabmuraškom sastavu „Zadnja želja“ je prvi „rent a chef“ u Hercegovini. Naime, Domagoj ili Domo, kako ga većina njegovih sumještana zove, ovoga mjeseca pokrenuo je projekt pod nazivom „„RENT A CHEF – ANYWHERE“.

Domagoje, otkud jedan glazbenik i student u kulinarstvu?

– Projekt je nastao iz čiste ljubavi prema hrani i kuhanju, u kombinaciji s ponešto iskustva u ugostiteljstvu – u ulozi kuhara, konobara i svirača na mnogim slavljima i feštama. Tomu su doprinijeli i studentski dani – jer jeftinije je kuhati nego kupovati.

Jeste li zadovoljni početcima rada u novoj ulozi?

– Iznimno sam zadovoljan. Odmah nakon otvaranja Instagram naloga, obratilo mi se više ljudi s područja Hercegovine. Iza mene su dvije večere, a u pripremi ih je još nekoliko za ovaj mjesec.

Koja jela pripremate, odnosno koja jela se traže?

– Riječ je o jelima za koja su svi čuli ili su ih negdje vidjeli, ali su dobila neke dodatne sastojke te se u gastronomiji pojavljuju pod nekim novim imenima. Cijela priča, kad je u pitanju npr. neka večera, ima svoje ime. Jedna večera se tako zvala „Preko planina do mora“, a na meniju su se nalazila jela pod nazivom: „Bilo jednom u Alpama“ i „Lungić s Mediterana“. U pitanju su austrijske kobasice s pilećim fileom spravljene na roštilju s tri domaća umaka i somunima te lungić punjen paštetom od feta sira i kapara, umaka na tri vrste luka te pirea od mrkve i krumpira.

Predstavite nam svoje domaće umake.

– To je jedna varijacija na tartar umak koja ima sve sastojke tartara i jedan tajni dodatak koji je za sada moja mala tajna, ali svakako preporučujem to probati. Također, tu su još dva umaka i oba su na bazi rajčice. U ljutoj varijaciji dodaje se papričica intenziteta 200000 skovila (jedinica za ljutinu paprike), dok se u blago-crvenom umaku ne stavlja toliko ljuta papričica. Također, sastavni dio umaka su i začini – mediteranski i kontinentalni.

Gdje pripremate jela?

– Usluga je dostupna na bilo kojem mjestu našega planeta. Samo je potrebno osigurati odgovarajuće uvjete: štednjak, frižider, pribor za jelo i tanjure. Ostavljam mogućnost da naručitelji usluge osiguraju sve potrebne sastojke, ali i da to prepuste meni. Ovu zadnju opciju rado preporučujem.

Također, jela mogu pripremiti i dostaviti na željeno mjesto. Za sada radim sam, a kako stvari stoje, očekujem da ću u skoro vrijeme imati i pomoćnike.

Na koji način dogovarate angažmane?

– S klijentom popijem kavu ili telefonski razgovor o jelima koja on i njegovi gosti vole i na osnovu tih informacija kreiram meni i priču o meniju.

Radite li i slatka jela?

– Za sada još ne, ali to ne isključujem.

Gdje Vas zainteresirani mogu pratiti i kontaktirati?

– Za sve informacije mogu me kontaktirati na Instagramu ili na broj 063 239 854.

Je li gastronomija Vaša „zadnja želja“?

– Naravno, ne. Funkcioniram na više polja i po svemu sudeći jedino tako mogu i funkcionirati. Dan mi počinje rano ujutro i završava kasno navečer. Tako je kod mene i u glazbi, kulinarstvu ali i u svim mojim drugim poslovima.

Zora Stanić/Tomislavcity

Foto: Marin Mamuza/Moment catcers/privatni arhiv