U organizaciji udruge „Zdrav Život – Kinezis“ i „Društva pedagoga TZK Ljubuški“, danas je u Ljubuškom održana prva rekreativna trkačka utrka pod nazivom „Ljubuška desetka“.

Kako javlja portal ljportal.com, spomenuti događaj upriličen je na nasipu „Bajer“ kraj rijeke Trebižat u Ljubuškom u dužini od 10 kilometara, sa startom i ciljem kraj „Baginog Mosta“.

Na ovaj način željela se skrenuti pozornost na prirodni potencijal općine Ljubuški za sportsko-rekreativne manifestacije na nasipu Bajer kao i promociju aktivnoga turizma.

Također, želilo se potaknuti lokalno stanovništvo i mlade na trčanje kao jednu od najzdravijih sportsko-rekreativnih aktivnosti. Nakon utrke uslijedila je dodjela nagrada i prigodno druženje.

Rezultati:

MUŠKARCI

  1. Andrej Vištica
  2. Uroš Gurić
  3. Ante Pokrajčić

ŽENE
1. Alma Hrnjić
2. Dijana Manđarelo
3. Marija Lesko

Najbrojniji sudionici ove utrke bili su članovi AK Puls iz Tomislavgrada koji su i ovom prigodom ostvarili zapažene rezultate. Istaknimo da je utrci od 10 km drugo mjesto zauzela Dijana Manđarelo, 5. mjesto Vesna Ćavar, dok je deseto mjesto osvojio Kristijan Ivan Jurič. Naši trkači zadovoljni su utrkom i odličnom organizacijom. Dodajmo da su trkači ovom prigodom bili oslobođeni plaćanja kotizacije, a organizator utrke, pobrinuo se i za novčane nagrade, priznanja, jelo i piće.

 

Tomislavcity/AK Puls/ljportal.com