Foto: Srednja strukovna škola Tomislavgrad/Facebook

Ni manje ni više nego 1. i 2. mjesto na Code Challenge Hackathon-u, koji se održao 30. 3. 2023. u novoj zgradi FPMOZ-a na kampusu Sveučilišta u Mostaru.

Čestitke dečkima i prof. Juri Zoriću!!!

Tim EcoBucket (1. mjesto) predstavili su svoj projekt “Pametna kanta za reciklažu”. Ovaj kreativni tim čine dva člana: Salih Seferović, pobjednik prvog izdanja Hackathon-a, te Drago Ljubičić.

Foto: Srednja strukovna škola Tomislavgrad/Facebook

Ekipa AgroHack (2.mjesto) predstavila je inovativni projekt pod nazivom “AgroHack – zaštita biljaka bez pesticida”. Tim je predvođen talentiranim Blažom Perićem, pobjednikom prethodna dva izdanja Hackathon-a. Ostali članovi tima su: Edin Dilaver, Ante Perić i Anel Tiro.

Foto: Srednja strukovna škola Tomislavgrad/Facebook
Code Challenge Hackathon je događaj u kojem se okupljaju učenici, profesori i inovatori kako bi zajedno radili na rješavanju stvarnih problema uz korištenje tehnologije i programiranja. Hackathon je organiziran u obliku natjecanja u kojem se biraju najbolje ideje i projekti.
Svi partneri, uključujući i našu školu, pozvani su na sudjelovanje na ovom događaju. Bila je ovo izvrsna prilika za profesore i učenike koji su sudjelovali u ovom inspirativnom događaju: upoznali su se s vrhunskim stručnjacima iz industrije i sigurno, stekli nova znanja i iskustva.