Naša sumještanka Neda Šteko izradom navijačkih drvenih škrinjica, različitih ukrasa i sitne galanterije, izazvala je veliki interes domaće, a i šire javnosti. Tim hobijem kojem se prepustila zadnjih pet mjeseci željela je potpomoći kućnom proračunu, ali i odmoriti od svakodnevnoga posla.

– Najčešće radim dekorativne škrinjice decoupage tehnikom, s različitim športskim motivima i moram odmah reći da su najtraženiji Barcelona, Hajduk i Dinamo. Uskoro planiram izrađivati cvjetove za svatove, vezice za dude i to uglavnom na zahtjev. Pozornost su privukli i moji adventski vijenci, božićni ukrasi, ukrasne čaše za mladence, okvirovi za slike i vrlo praktične kutije za pelene, pa čak i kutije za čajeve.

Na naš upit o tomu koje materijale koristi pri radu, Neda izdvaja medijapan, staklo, tekstil, akrilne boje isl. , a cijene njezinih rukotvorina su vrlo pristupačne pa smatra da zbog toga ima i „pune ruke posla“.

– Imala sam ponudu nekih naših dućana da se moje rukotvorine nađu i na njihovim policama, ali vjerujte za sada uspijem prodati sve izravnim kontaktom s kupcima i to je najčešće preko moje Facebook stranice.

U fotogaleriji pogledajte neke od Nedinih radova, a više na njezinoj Facebook stranice NeDa-Fantasy.

 

Z.S./Tomislavcity