U sklopu svoga nedavnog putovanja u austrijski grad Salzburg, naše učiteljice Marija Ćurić i Ivana Ćurić, gostovale su u ondašnjoj Hrvatskoj dopunskoj školi.

Ova  škola djeluje u sklopu Hrvatske katoličke župe blaženog Alojzija Stepinca uz potporu župnika fra Zlatka Špehara. U školi rade učitelji Kata Jelušić, Ivica Vincetić i naša Duvanjka Mirjana Kukavica.

Naše učiteljice rado su prihvatile njihov prijedlog te su jedan nastavni sat radile sa starijom a drugi s mlađom grupom učenika. Za nastavni predmet odabrale su hrvatski jezik a kako bi što uspješnije motivirale svoje nove učenike, u radu su koristile različite igre što je izazvalo oduševljenje osobito kod mlađih učenika.

Učiteljice su pohvalile polaznike ove škole, njihovu vještinu čitanja i razumijevanje materinskog jezika, a posebno ih je razveselio susret s učenicima iz naših sela Crvenica i Mokronoga.

Nastava je završena u izrazito veselom raspoloženju uz dogovor kako će se kroz određene projekte u skoroj budućnosti razviti lijepa suradnja između ove dvije škole, Hrvatske škole u Salzburgu s našom Osnovnom školom fra Mije Čuića u Bukovici.

 

Ivana Ćurić/OŠ fra Mijo Čuić

Više fotografija možete pogledati u galeriji.