U duvanjskoj župi uskoro će biti upriličeno Biblijsko bdijenje. Kako je navedeno u Glasniku sv. Mihovila Arkanđela, to je neprestano čitanje Svetog pisma od korica do korica. Pauza se pravi samo za vrijeme svete mise ili nekih drugih obreda u crkvi, te se odmah poslije toga nastavlja čitanje. Dakle, čita se dan i noć dok se ne pročita cijela Biblija. Sve skupa traje oko četiri dana i noći.

Smisao Biblijskog bdijenja je posvijestiti važnost Božje Riječi u našim životima, te da se bar jednom godišnje javno pročita Sveto pismo. Čitanje će započeti na petu  korizmenu nedjelju (18.3.)  poslije svete mise u 12 sati. Kada se pročita i zadnji redak Biblije oglasit će se sva zvona na našoj bazilici. Iz Franjevačkog samostana u Tomislavgradu pozivaju sve župljane, i stare i mlade, i žensko i muško, da se odazovu u što većem broju kako bi mogli na vrijeme rasporediti čitanja. Jedan čitač čitat će oko pola sata.

Svi zainteresirani za čitanje mogu se prijaviti u župnome uredu, a sastanak u svezi dogovora i rasporeda čitača bit će dan prije početka čitanja, tj. u subotu 17. ožujka, u 19 sati, u dvorani ispod Franjevačkoga muzeja, navodi se u Glasniku.

 

Tomislavcity

Foto: B. Čović/Glas Koncila