Temeljem provedenog 2. Javnog poziva za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske za 2017., koji je bio objavljen na službenim mrežnim stranicama Središnjeg državnoga ureda www.hrvatiizvanrh.hr od 25. listopada do 24. studenoga 2017. godine, donesena je Odluka o dodjeli financijske potpore.

Javni poziv provodi se s ciljem promicanja veza i jačanja suradnje Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske te očuvanja hrvatskog identiteta, odnosno promicanja hrvatskog jezika, kulture, tradicije i jačanja položaja hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske te pomoći ugroženim pojedincima– pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske koji se nalaze u teškim socijalnim i materijalnim prilikama.

Na otvoreni Javni poziv, Središnji državni ured zaprimio je 531 prijavu u kategorijama, neprofitne organizacije, fizičke osobe te kategoriji ugroženi pojedinci. 

Neprofitne organizacije izvan Republike Hrvatske i u Republici Hrvatskoj koje se brinu za zaštitu prava i interesa Hrvata izvan Republike Hrvatske kao i fizičke osobe čiji projekti obuhvaćaju brigu za očuvanje i jačanje identiteta Hrvata izvan Republike Hrvatske bili su u mogućnosti prijaviti projekte i aktivnosti iz područja kulture, obrazovanja, znanosti, sporta i ostalih područja s ciljem zaštite prava i interesa Hrvata izvan Republike Hrvatske, kao i unaprjeđenja svih oblika suradnje između Republike Hrvatske i Hrvata izvan Republike Hrvatske.

Temeljem provedenog 2. Javnog poziva, a na prijedlog Povjerenstva Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, donesena je Odluka o financijskoj potpori
Odluka o dodjeli financijske potpore nalazi se u dokumentu u privitku.

Među 109 odobrenih projekata su i tri projekta iz tomislavgradske općine te jedna financijska potpora fizičkoj osobi.

Tako je za opremanje knjižnice Franjevačkog muzeja odobreno 30 tisuća KN, za odgojno škosko-sportski centar i završne građevinske i instalaterske radove HNK Tomislav 25 tisuća KN te za sanaciju i dovršetak radova prostorija i svlačionice NK Šujice 25 tisuća KN.

 

Odluku u cijelosti možete pogledati ovdje

hrvatiizvanrh.hr/Tomislavcity