Foto: Tomislavcity

Kao što je bilo i najavljeno, večeras je u tomislavgradskoj kinodvorani upriličen svečani program povodom 10. obljetnice osnutka i djelovanja Univerzalne sportske škole Tomislavgrad.

Brojne uzvanike, sadašnje i bivše polaznike Škole te njihove roditelje, pozdravio je voditelj i trener Ante Jurčević zahvalivši svima koji su u minulome desetljeću bili uz njih, a osobito roditeljima koji su im povjerili svoju djecu, Općini Tomislavgrad, duvanjskim gospodarstvenicima, sponzorima, resornom županijskom ministarstvu te medijima.  Podsjetio je i na početke rada Škole.

– Priča o Univerzalnoj sportskoj školi Tomislavgrad nastala je zahvaljujući ideji i entuzijazmu dvojice mladića, (Ante Jurčevića i Mate Bakovića, o.a.) u to vrijeme studenata Kineziološkoga fakulteta u Mostaru. Sve s čime su tada raspolagali bilo je tek stečeno znanje i volja da u svome gradu pokrenu školu u kojoj će djeca usvajati znanje u sportskim vještima i na taj način izgrađivati sebe. Imali su sreću da je njihove planove prepoznala tomislavgradska općina koja im je odobrila inicijalna sredstva za nabavu potrebnih rekvizita i na korištenje dala dvoranu OŠ Ivana Mažuranića. Škola je s radom počela u rujnu 2012. godine, s 50- ak upisane djece u dobi od 4 do 12 godina. Već iduće godine taj je broj udvostručen. Danas školu pohađa oko 200 polaznika, s kojima radi 6 trenera, kazao je Jurčević.

Gostima se obratio i glavni trener Stojan Sladoja. Pozvao je roditelje da nastave podržavati djecu u sportu i ovoj Školi, osobito u ovom duhu vremena kada su djeca često pred različitim zaslonima.

– Nakon dužeg treniranja sramežljiva djeca postaju komunikativnija, spretnija a potom  i fizički spremnija za različite sportske aktivnosti, naglasio je Sladoja.

Za glazbeni dio programa bila je zadužena Karla Radoš koja je na uz glasovir nastupila s dvije skladbe.

Publika je mogla pogledati i film o deset godina rada ove Škole za čiju je realizaciju najviše zaslužan Ivan Milić, tehničar u programu Radija Tomislavgrad. Valja istaknuti i da se ovaj događaj mogao pratiti u izravnome prijenosu PRO TV-a, a novinar Domagoj Jerlagić također je dao svoj doprinos prilozima za potrebe filma.

Također, slavljenici su organizirali i tombolu kao i darove za svu djecu te druženje uz zakusku.

I kao što je večeras kazano “ključ uspjeha jednoga trenera leži u znanju i njegovim karakternim osobinama. I zato je dobar trener onaj koji uz stručnost uspostavlja i dobar odnos sa sportašima. Pogotovo je to važno u radu s djecom u najranijoj dobi, u vrijeme njihova fizičkoga i emocionalnoga razvoja. USŠ sve ove godine ima vrhunske trenere i prije svega dobre ljude”.  Djeca to znaju, a svojim dolaskom na rođendan USŠ-a Tomislavgrad to su večeras potvrdili i odrasli.

Podsjetimo, u proteklih deset godina djecu su trenirali: Ante Jurčević, Mate Baković, Stojan Sladoja, Filip Ćurić, Antonio Šimić i Marija Bakula, a pridružili su im se, među ostalim i studenti Kineziologije Andrija Ćurić, Nikolina Banović i Marija Radoš.

Univerzalnoj sportskoj školi Tomislavgrad, djeci i njihovim trenerima čestitamo rođendan i uspješan dosadašnji rad sa željom da ih zajedno dočekaju još mnogo!

Tomislavcity

Video: PRO TV