Rukometna reprezentacija Danske osvojila je treće mjesto na Europskom prvenstvu nakon što je u susretu za broncu u Budimpešti nakon produžetaka pobijedila Francusku s 35:32.

Bio je to okršaj aktualnih olimpijskih prvaa Francuza, te aktualnih svjetskih prvaka Danaca, a na koncu su slavili Danci.

Dancima je to sedma medalja s europskih prvenstava pri čemu četvrta bronca nakon što su treći bili na tri uzastopna EURO-a (2002, 2004, 2006).

Dansku su do pobjede predvodili Jacob Holm sa 10, Niclas Vest Kirkelokke s pet, Rasmus Lauge sa četiri gola, te sjajni Niklas Landin sa čak 18 obrana.

Kod Francuza najefikasniji su bili Kentin Mahe s osam, te Hugo Descat sa sedam golova, dok je Vincent Gerard imao 17 obrana.

Četiri minute prije kraja Danska je izjednačila na 28:28, a pogotkom Lassea Svana minutu prije kraja i do vodstva 29-28. Izjednačio je Dika Mem 30 sekundi prije kraja susreta, a u preostalom vremenu Danci nisu uspjeli zabiti za pobjedu. Udarac Hansa Arona Mensinga Francuzi su uspjeli blokirati pa je susret otišao u produžetak.

Danska je prvi produžetak otvorila s 3:0 golovima Rasmusa Laugea (2) i Jacoba Tandrupa, a Francuzima je nadu vratio Kentin Mahe smanjivši na 30:32. Međutim, kada je Jacob Holm vratio na +3, bila je to prednost koju Danska više nije ispuštala, na koncu je završilo 35:32.

U finalu se sastaju Španjolska i Švedska.

Gol.hr/tc