Foto: Iva Bagarić/Tomislavcity

Učitelji OŠ fra Mije Čuića obilježili Dan učitelja studijskim putovanjem Tomislavgrad – Neum – Dubrovnik- Slano – Pelješki most.

Lijepo vrijeme i dobro raspoloženje upotpunjavali su se u ugodnom druženju.  Šetnja dubrovačkim Stradunom, obilazak prekrasnih crkava i pogled na Minčetu s barjakom, uistinu napune baterije.

Pri povratku iz Dubrovnika svratili smo u Franjevački samostan svetog Jeronima u Slanom, s planiranom prijateljskom namjerom.

Naime, u samostanu je na službi fra Stipan Klarić, nekadašnji učenik naše škole. Obradovao nam se i lijepo nas ugostio.

Učitelji su sjeli u klupe i slušali fra Stipana. Oni zreliji, koji su ga nekada poučavali, vjerojatno su ovaj susret doživjeli drugačije, emotivnije.

Zbog ovakvih susreta, učiteljski poziv itekako ima smisla. Lijepo je slušati riječi koje obogaćuju, oplemenjuju, riječi koje šire toplinu. Zadovoljstvo je obostrano.

Lijepo je vidjeti nekadašnjeg učenika u ulozi vrsnog govornika i  zadovoljnog radnika na njivi Gospodnjoj. Kao učitelj imate pravo i sebi pripisati djelić zasluge, osjećati ponos, ali i zahvalnost.

Obogaćeni ovim susretom krenuli smo prema Pelješkom mostu. Velebno zdanje, plod znanja i umijeća, dobre politike i svega dobroga…

A to dobro, priznat ćete, ima veze s učenjem i s učiteljima, sve se nekako vrti oko njih.

Iva Bagarić/Tomislavcity

Foto: Iva Bagarić/Tomislavcity

 

Foto: Iva Bagarić/Tomislavcity
Foto: Iva Bagarić/Tomislavcity