Foto: Screenshot

– Imali smo sve u svojim rukama pa primamo golove u zadnjim minutama protiv Albanije i Italije, rekao je Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, nakon rezultata 1-1 protiv Italije.

Do 98. minute Hrvatske je vodila 1-0, čime je imala osiguran prolaz u osminu finala i subotnji ogled protiv Švicarske. Tada je primila pogodak i nakon 1-1 Hrvatska mora čekati povoljan razvoj u čak četiri utakmice da bi se probila među 16 najboljih reprezentacija.

– Teško je pronaći prave riječi. Mogu samo čestitati dečkima na predstavi. Na borbi, htijenju i žrtvi koju su pokazali. Ali ovo očito nije naš turnir. Primimo taj pogodak kroz sredinu, ostane nam igrač sam na strani i fantastično nam zabije, snuždeno je komentirao ogled protiv Talijana izbornik Dalić.

– Nikako se ne mogu složiti da smo bili loši u prvom poluvremenu. Bili smo dobri, taktički smo odigrali kako smo htjeli. Željeli smo imati posjed, čuvati loptu i ne primiti gol kao što nam se dogodilo protiv Španjolske i Albanije. Kasnije je teško hvatati zaostatak. Krenuli smo u drugom poluvremenu i zabili. Sve je bilo kako smo planirali, osim samog kraja. Osam minuta nadoknade neću ni komentirati. Osmina finala? Ne, imali smo sve u svojim rukama, a sada se odvijaju stvari na koje ne možemo utjecati, rekao je Dalić te zaključio:

– Najviše mi je krivo zbog naših navijača koji su nas fantastično pratili na svim utakmicama. Nismo prošli skupinu i ovo je neuspjeh.

HRT