Foto: Facebook/Selo Podhum

Nešto više od dva mjeseca prije prve utakmice hrvatske reprezentacije na ovoljetnom Euru u Njemačkoj, Zlatko Dalić otputio se na novo hodočašće u Međugorje, iz svojeg rodnog Livna, na put kojim se pješice prelazi 120 kilometara. Hrvatski izbornik je tim putem već išao, a ni ove godine nije zaobišao tradiciju kojom svjedoči i osnažuje vjeru.

“Izbornik Zlatko Dalić ide i ove godine na hodočašće u Međugorje. Sretan mu put”, piše u objavi na stranici Selo Podhum na Facebooku, uz ’emojije’ ruku sklopljenih u molitvu i nogometne lopte.

Za hrvatskog izbornika, novi put hodočašća od Livna do Međugorja ove godine dolazi uoči velikog izazova na Euru u Njemačkoj. Podsjetimo, Hrvatska će prvu utakmicu igrati 15. lipnja protiv Španjolske u Berlinu, a potom do kraja prvog kruga slijede i susreti s Albanijom 19. lipnja u Hamburgu te s braniteljem naslova Italijom 24. lipnja u Leipzigu.

U Međugorju svjedočio vjeru

Nakon što je preklani bio na hodočašću kojim sada ponovno ide, Dalić je na društvenim mrežama objavio poruku kojom svjedoči vjeru. “Hvala ti Majko Božja za sav blagoslov! U tebe se Gospodine uzdam”, napisao je u godini u kojoj je s Hrvatskom slavio broncu na Svjetskom prvenstvu u Katru.

Lani, Dalić je govorio o svojoj vjeri dok se susreo s mladima iz 70 svjetskih zemalja na Mladifestu u Međugorju. “Bez srama svugdje kažem da sam katolik, vjernik i da za sve što sam napravio u svom životu zahvaljujem dragom Bogu i svojoj obitelji. Ne bojte se svjedočiti vjeru”, rekao je tom prilikom, prenosi Dnevno.hr.