Foto: Atletski klub "Puls" Tomislavgrad

Sarajevo je u nedjelju bilo domaćin skoro pa svih dugoprugaških disciplina. „Dečki u plavom“ na meniju su ponudili: maraton, polumaraton i peticu. Utrka na 5 km brojala je skoro pa 700 sudionika, na polumaratonu ih je bilo 600, a kraljevsku disciplinu u trčanju – maraton, trčalo je više od 300 dugoprugaša.

Članovi atletskog kluba Puls ogledali su se na sve tri distance. Start svih utrka bio je u 8:00 ujutro te su tijekom cijele utrke vremenski uvjeti bili optimalni. Broj okrepnih stanica i navijačka podrška tijekom utrke bili su dodatni vjetar u leđa svim trkačima, priopćeno je iz AK Puls.

UTRKA NA 5 KILOMETARA: Na najkraćoj od ponuđenih disciplina, Puls je imao troje predstavnika. Računajući kola lige i ostale utrke na 5 km, Džemal Bukvić do sada ih je istrčao nekoliko desetaka, ali je jučerašnja bila najbrža. Vrijeme – 16,13 (tempo 3,15) i treće mjesto u jakoj muškoj konkurenciji, ni pola koraka za drugoplasiranim. I, nije ovo samo najbolje Džemalovo, nego i najbolje klupsko vrijeme na 5 km, što nastupu daje posebnu težinu. Peticu su uz Džemala uspješno završili i Monika Ivanković (30,36) te Mario Kovačević (25,30).

POLUMARATON: Na najomiljenijoj dugoprugaškoj disciplini bilo je najviše Pulsaša, a i rezultati su bili za klupske anale. Prvo klupsko ime, Ilija Jukić naučio nas je da iz utrke u utrku pomjera vlastite granice pa ni u Sarajevu nije izgubio taj običaj. Više je razloga za zadovoljstvo, jer je Ilija polumaraton istrčao za 1,11,45 (tempo 3,24), što je njegov novi osobni i klupski rekord, ali i rezultat koji ga je doveo do pobjede u jakoj muškoj konkurenciji. Također, Perica Galić, je polumaraton istrčao za 1,35,51 (tempo 4,33) te tako najbolje osobno vrijeme pomjerio za čak četiri minute. Vesna Ćavar je još jednom pokazala da je ovo njezina sezona. Do cilja je došla za 1,41,05 (tempo 4,48) i tako poboljšala rezultat iz Splita za dvije i pol minute. U jakoj ženskoj konkurenciji je bila peta. Half su uspješno završili i Drago Jurič – Paka za 1,50,19 te Marko Mioč za 1,57,24, što su isto odlični rezultati.

MARATON: Tko se usudi stati na start utrke duže od 42 km, već mu treba čestitati, a kad završi utrku, zaslužuje sve pohvale i najveći respekt. U Sarajevu je bilo troje takvih. Ante Klišanin do cilja je došao za 3,35,27, Josipa Baković za 3,54,21 i Ante Mamić za 3,58,59. Na ovu ekipu su Pulsaši, kako kažu, posebno ponosni.

„Za kraj ostaje reći kako je ekipu na putu pratio nezamjenjivi Iko Ćavar, koji se ponovno pobrinuo da natjecateljima ništa ne nedostaje. Puni dojmova napuštamo Sarajevo i komentiramo kako se kobogda vraćamo prvom prilikom“, zaključili su Pulsaši.

AK Puls Tomislavgrad/ Tomislavcity