Foto: Radio Čapljina

Košarkaši Čapljine fantastično su otvorili sezonu, u prva dva kola slavili su na gostujućim parketima u Vitezu i Busovači, a protiv Tomislava na domaćem parketu upisana je treće pobjeda u nizu.

Čapljina je u sezonu ušla s pomlađenom ekipom, a upravo u trećem kolu najveći doprinos dao je mladi David Bevanda koji je ubacio 29 poena. S dvoznamenkastim učinkom protiv Tomislava u redovima Čapljine bili su i Domagoj Vučić 22, Ivan Marković 15, Valentin Jurković 12 i Mateo Barbarić 10 poena, navode na stranici Radio Čapljine.

U okviru utakmica III. kola Lige mladih KSHB HKK Tomislav je protekloga ugostio vršnjake KK Turbine iz Jablanice. Nažalost, i ovim susretima Tomislav je upisao poraze.

Prvi na parket istrčali su predkadeti. Gosti su bili uvjerljivi od samog početka te na kraju i uvjerljivo slavili.

– Napominjemo da prošlu sezonu nismo imali selekciju predkadeta, a ovu godinu igramo s većinom dječaka koji su godinu ili dvije mlađi od svojih vršnjaka. To je na kraju bio jedan od ključnih razloga za ovako visoki poraz, navode u Tomislavu.

U drugoj utakmici igrali su kadeti u kojoj smo vidjeli djelomičnu igračku neizvjesnost.

Tomislav, oslabljen ne igranjem svoga ponajboljeg igrača Petrovića i uz manjak igračke rotacije iskoristilli su gosti te utakmicu zaključili visokom rezultatskom pobjedom.

 

HKK Čapljina/HKK Tomislav/Tomislavcity