U organizaciji Ekološke Udruge sportskih ribolovaca Buško jezero, na velikoj brani u Kazagincu, održan je 3. Međunarodni spin kup Buško jezero 2024. Na 90 slobodnih mjesta, prijavili su se natjecatelji koji su na ovaj kup stigli iz 6 zemalja. Natjecanje, koje je bilo podjeljeno u dva dijela, je počelo prijavom i izvlačenjem startnih brojeva u 9:00, a završilo u 19:00.
U prvom dijelu natjecanja od 10:30 do 13:30, aktivnost ribe je bila veoma mala, tako da je taj dio natjecanja završio bez većih događanja i ulova. Sve natjecatelje, kao i organizatore iznenadila je veoma velik pojas trave u vodi koji je znatno otežavao pecanje. Ulovljeno je par riba koje nisu bile u sustavu bodovanja.
Drugi dio natjecanja od 15:30 do 19:00, mnogo je obećavao ali nažalost oko 16:30 krenula je padati kiša koja je pojačavala iz minute u minutu i u jednom trenutku došlo je do pravoga potopa koji je duže potrajao , te kiša nije prestajala padati do kraja natjecanja. Veliki dio ribara, nepripremljen na ovu situaciju, odustao je od natjecanja, dok je 15-tak najupornijih ostalo do samoga kraja. Pojavom kiše, riba je pokazala određene aktivnosti ali nažalost natjecatelji nisu bili te sreće da ribu izvuku na obalu i obave službena mjerenja, tako da je i ovaj dio natjecanja završio bez ulova predatorske vrste ribe. Moramo naglasiti da je i u ovome dijelu bilo ulova riba koje nisu u sustavu bodovanja.
Z
avršetkom natjecanja organizacijski odbor je odlučio da se nagrade podjele između natjecatelja u vidu tombule, te je formirano oko 20 nagrada koje su podjeljene među natjecateljima na zadovoljstvo svih prisutnih.
Iako nije bilo ulova, atmosfera među ribarima je cijeli dan bila odlična a kiša koja je neumorno padala u drugom dijelu natjecanja dovela je do stjecanja novih prijateljstava, poznanstava i razmjene iskustava.
Za iduću godinu u planu nam je novi sustav natjecanja koji bi uključivao večernji i ranojutarnji ribolov, ali o tome kada dođe vrijeme.
Još jednom zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji ovoga natjecanja, kao i svim sponzorima koji su nam omogućili da se ova manifestacija održi!-navode organizatori.

Više u prilogu PRO TV-a.