Foto: Tomislavcity

Sutra je obljetnice Gospinih ukazanja i brojni hodočasnici su krenuli pješice prema Međugorju. Promet je pojačan i zbog hodočasnika koji posjećuju mjesta u kojima se danas svečano slavi svetkovina Rođenja sv. Ivana Krstitelja. Vozači se mole za oprez i strpljivost u vožnji, te vožnju prilagođenu uvjetima na kolniku.

Župa Međugorje priprema se za 43. godišnjica Gospinih ukazanja. Svete mise u utorak, 25. lipnja na hrvatskom jeziku su u župnoj crkvi u 6, 7, 8, 9, 11 sati i središnja svečana sveta misa u 19 sati. Kao i svakog 25. u mjesecu, odmah nakon mise bit će zajedničko klanjanje Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu, zatim se nastavlja u tišini do 7 ujutro.

Na blagdan sv. Ivana Krstitelja posljednje 33 godine od franjevačkog samostana na Humcu (Ljubuški) do međugorske župne crkve održava se pokornička molitva za mir nazvana Hodnja mira. Hodnja mira se redovito odvija već od 1992. godine na inicijativu njemačkog hodočasnika i zaljubljenika u Međugorje Huberta Liebherra koji je davne 1992. sa skupinom od nekoliko stotina hodočasnika krenuo na molitveni hod moleći za mir u tada ratom pogođenoj Hrvatskoj i BiH.

Svijet i dalje vapi za mirom, a Gospa u svojim porukama već 43 godine poziva na molitvu za mir. Želeći odgovoriti na Gospin poziv župa Međugorje i ove godine poziva sve hodočasnike, posebice one domaće, da se priključe ovoj hodnji mira noseći zastave svojih država te na taj način simbolično ujedine cijeli svijet.

Tomislavcity/Radio Međugorje